ZZJZ:Do sada vakcinom protiv sezonskog gripa vakcinisano preko 180 osoba-broj obolelih od kovida 19 u padu

ZZJZ:Do sada vakcinom protiv sezonskog gripa vakcinisano preko 180 osoba-broj obolelih od kovida 19 u padu

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, dr Šefadil Spahić izjavio je za portal A1 da je, u prvoj nedelji, odziv grdjana za vakcinu protiv sezonskog gripa za očekivati.

„U periodu od 3-9. oktobra, na vakcinalnom punktu u Domu zdravlja vakcinisano je 148 osoba, a u Zavodu za javno zdravlje 38 gradjana, znači 186 osoba je vakcinisano vakcinom protiv sezonskog gripa. Što se tiče opštine Tutin, do sada je vakcinu primilo oko 50 osoba. Za očekivati je ovakav odziv, jer u prvoj nedelji, na dnevnom nivou,u proseku od 30-35 gradjana bude vakcinisano,“ rekao je Spahić.

Broj onih koje se vakcinišu ovom vakcinom povećaće se kada se poveća i broj obolelih od virusa gripa, ističe Spahić.

„Ono što nas raduje jeste broj inficiranih korona virusom. Trenutno taj broj je u padu. Na dnevnom novou uradimo 4-5 PCR testova a oko 15-ak brzih antigenih testova,“zaključuje direktor Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić i apeluje na sve rizične grupe stanovništva da se odazovu pozivu i vakcinišu se vakcinom protiv sezonskog gripa.

Da podsetimo, novopazarskom Zavodu za javno zdravlje stiglo je 2.800 doza vakcina protiv sezonskog gripa od čega je 800 doza prosleđeno tutinskom Domu zdravlja. 

 

CATEGORIES
Share This