Zukorlić: Naša lista za parlamentrne izbore je „Ujedinjeni za pravdu- SPP i DSHV“  (video)

Zukorlić: Naša lista za parlamentrne izbore je „Ujedinjeni za pravdu- SPP i DSHV“ (video)

Stranka pravde i pomirenja na parlamentarne izbore izlazi  sa Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini, rekao je večeras predsednik SPP-a Usame Zukorlić.  On dodaje da od večeras počinje prikupljanje potpisa  i da će se njihova lista zvati „ Ujedinjeni za pravdu- SPP i DSHV“.

Zukorlić kaže da na ovaj način formiraju bošnjačko-hrvatski blok, ali i sa ostalim zajednicama u Srbiji.

„ Javnosti Srbije ćemo ponuditi listu koja će predstavljati  nacionalne zajednice koje ne pripadaju većinskom narodu i zastuptati njihove interese. „ kaže Zukorlić.

Najveći akcenat, kako kaže, predsednik SPP-a Usame Zukorlić biće na rešavanju konkretnih problema manjiskih zajednica kroz parlament Srbije.

„ U naslovu liste će biti dve pomenute stranke, ali  mi smo formirali mnogo širi savez gde očekujemo podršku romskih, bukarskih, aškalijskih  i slovačkih manjih stranaka i udruženja“ , rekao je Usame Zukorlić.

Prema njegovim rečima, još uvek nije dogovoreno  oko  liste za lokalne izbore, ali da će  u narednom periodu doći do konkretnog dogovora u stranci.

Inače, na večerašnjoj konferenciji za novinare SPP-a i SDA Sadnažaka je rečeno  da nije važno da li će biti jedna ili dve liste, važno je da predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP) rade na tome da zajedno doprinose Novom Pazaru, ostalo je stvar tehnike i individualnih procesa.

CATEGORIES
Share This