Završena skupština, treća žena u Gradskom veću

Završena skupština, treća žena u Gradskom veću

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara izabrali su juče tajnim glasanjem Pembu Džanković za člana Gradskog veća, umesto Enesa Buhića, koji je podneo ostavku.

Džankovićeva je diplomirana pravnica, a od 2008. godine radi u lokalnoj samoupravi.

Za direktora Centra za socijalni rad imenovan je Adnan Dizdarević, diplomirani sociolog, koji je i do sada obavljao ovu funkciju.

Izabrani su i članovi nekoliko upravnih i nadzornih odbora, kao i gradskih saveta, a za predsenika Saveta za nadzor i kontrolu ostvarivanja prava i sloboda Bošnjaka izabran je Ahmedin Škrijelj, dok je njegov zamenik Edin Zećirović.

Za članove Saveta za međunacionalne odnose tajnim glasanjem izabrani su Dejan Beloica, Marko Slavković, Radoslav Milić, Fahrudin Mavrić, Mudžahid Muderizović i Fuad Baćićanin.

Doneta je odluka da se putem javne licitacije proda nekoliko gradskih poslovnih objekata u centru Novog Pazara, među njima su poslovni prostori u ulici 28. novembra u kojima su smeštena komunalna preduzeća Gradska toplana, Čistoća i Vodovod i kanalizacija, kao i Radio- televizija Novi Pazar, u ulici Stane Bačanin.

Tokom prvog dana zasedanja lokalnog parlamenta usvojeni su izveštaji o radu javnih gradskih preduzeća za prošlu godinu, godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada za ovu godinu i imenovanje gradonačelnika za nadležni organ koji će sprovoditi postupak davanja u zakup ovog zemljišta.

Odbornici opozicionih Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka oštro su kritikovali usvajanje gotovo svih odluka tokom ovog dvodnevnog zasedanja i više od 19 sati rada.

RUBRIKE
Podeli