Za zdrav Novi Pazar:O daljim koracima do kraja nedelje

Za zdrav Novi Pazar:O daljim koracima do kraja nedelje

Grupa građana “Za zdrav Novi Pazar” saopštila je da je istekao rok za ispunjenje zahteva koje su predali nadležnim institucijama povodom izlivanja mazuta u reku Rašku. Predstavnici ove grupe građana su na društvenim mrežama najavili da će u toku ove nedelje održati konferenciju za novinare na kojoj će najaviti sledeće korake i obavestiti građane koji zahtevi su ispunjeni.

Da podsetimo, građani su od nadležnih lokalnih i republičkih institucija tražili da se spreči dalje zagađenje rečnih tokova u Novom Pazaru, da se pokrenu postupci protiv odgovornih za izlivanje mazuta u Rašku i oni hitno smene, kao i da Zavod za javno zdravlje uradi izveštaj o uticaju tog ekološkog incidenta na zdravlje ljudi.

Ono što je do sada poznato jeste da je policija podnela krivične prijave protiv rukovodstva “Gradske toplane” Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru i da je saslušanje osumnjičenih zakazano za kraj avgusta, kao i da su dobili odgovore od predstavnika novopazarskog  Zavoda za javno zdravlje i Agencije za zaštitu životne sredine koji su im rekli da nisu bili obavešteni o izlivanju mazuta u reku Rašku.

RUBRIKE
Podeli