Vučić: Svi koji bi da pucaju na džamije, ubijaju i kolju nečiju decu završiće iza rešetaka (video)

Vučić: Svi koji bi da pucaju na džamije, ubijaju i kolju nečiju decu završiće iza rešetaka (video)

Svi koji bi da  pucaju na džamije, ubijaju i kolju nečiju decu završiće iza rešetaka, rekao je danas u Priboju predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On dodaje da policajci iz Priboja koji su pevali pesme kojima se veliča zločin nad Bošnjacima u Srebrenici,  će biti, ne samo kažnjeni već i premešteni iz tog višenacionalnog grada na jugozapad Srbije.

Vučić je tokom razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave i verskih zajednica u Priboju upozorio da će svi koji bi da „pucaju na džamije, ubijaju, kolju nečiju decu“ završiti iza rešetaka.

„Svako ko pomisli da može da ugrozi nečiji život ili kuću, nečiju džamiju ili crkvu, imaće posla sa državom koja će vrlo nemilosrdno da reaguje. Molim sve ljude da ne izazivaju državu i ne proveravaju snagu države“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je kazao da Bošnjaci „vekovima“ žive sa Srbima u Priboju i okolini.

„Moramo da poštujemo muslimane, da poštujemo džamije kao što poštujemo naše manastire i crkve. Ovo je njihova zemlja jednako kao i naša. Ne postoji jači u ovoj državi, svi su jednaki pred zakonom zvao se neko Asmir ili Predrag“, kazao je Vučić.

Najavio je i da će se raditi na tome da Bošnjaci budu više zastupljeni u organima reda u Priboju, navodeći da kao manjina moraju da se osećaju sigurno i bezbedno.

 

RUBRIKE
Podeli