Vozač koji je usmrtio devojčicu u Muru osuđen na dve godine

Vozač koji je usmrtio devojčicu u Muru osuđen na dve godine

Viši sud u Novom Pazaru osudio je Hasanović Belmina na kaznu maloletničkog zatvora u trajanju od 2 (dve) godine zbog toga što je automobilom, na pešačkom prelazu, u naselju Mur, udario i usmrtio petnaestogodišnju Melisu Zećović, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru.

U saopštenju se dodaje da će Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru nije zadovoljno izrečenom kaznom u trajanju od 2 (dve) godine maloletničkog zatvora, jer je to minimum kazne predviđen za krivično delo koje se Hasanović Belminu stavlja na teret, posebno imajući u vidu da je Hasanović Belmin radnje krivičnog dela preduzimao sa eventualnim umišljajem, tako da će Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru u zakonom predviđenom roku izjaviti žalbu protiv navedene presude Višeg suda u Novom Pazaru.

Pravo žalbe ima i branilac okrivljenog.

Inače, Hasanović se tereti da je  12. decembra prošle godine, rano ujutru, upravljajući “golfom” sa probnom vozačkom dozvolom, na pešačkom prelazu udario devojčicu koja je od zadobijenih povreda preminula.

Osim njega, policija je tada uhapsila i S.Ć. (59) iz Novog Pazara zbog sumnje da je kombijem prešao preko tela devojčice, a potom napustio lice mesta, ne pruživši joj pomoć.

On je optužen da je počinio krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, a postupak protiv njega vodi se pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru.

Zbog Melisine smrti, ali i učestalih saobraćajnih nezgoda,građani Mura održali su protestni skup, posle kojeg su lokalnoj samoupravi predali niz zahteva kako bi se unapredila bezbednost saobraćaja kroz to, ali i druga naselja Novog Pazara.

 

CATEGORIES
Share This