Vlada usvojila rebalans budžeta

Vlada usvojila rebalans budžeta

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2022. godinu, kojim su predviđeni ukupni prihodi i primanja u iznosu od 1.709,5 milijardi dinara, saopštila je Vlada Srbije.

„Poreski prihodi planirani rebalansom budžeta su 1.490,6 milijardi dinara, neporeski iznose 199,7 milijardi, a rashodi i izdaci 1.988,5 milijardi dinara.
Za kapitalne investicije izdvojeno je 419,2 milijardi dinara, odnosno 5,9 odsto BDP, dok je na nivou opšte države ta brojka oko 512,7 milijardi dinara, odnosno 7,2 odsto BDP“, navela je Vlada Srbije.

Članovi vlade usvojili su dopunjen Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju koji predviđa povećanje penzija za novembar ove godine u iznosu od devet odsto.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina na osnovu kojeg će mladima te populacije biti uplaćen iznos od po 5.000 dinara, uređen način isplate i druga pitanja koja su od značaja za dobijanje te novčane pomoći.

Izvor, foto : N1

CATEGORIES
Share This