Vetar odneo krov na Tehničkoj školi i ostavio oko 500 domaćinstava bez struje!

Vetar odneo krov na Tehničkoj školi i ostavio oko 500 domaćinstava bez struje!

Jako nevreme   sa olujnim udarima vetra zahvatilo sinoć oko 20 časova Novi Pazar , koje je nanelo veliku štetu elektro-energetskim objektima. Prema nezvaničnim informacijama, olujni vetar ostavio je bez električne energije oko 500 domaćinstava prenosi RTV.

Sve ekipe Elektoristribucije su trenutno na terenu i kvarovi se rešavaju po prioritetima kako bi svi građani imali uredno snabdevanje električnom energijom. Usled jakog vetra, limeni krov na jednom delu Tehničke škole je uništen.

Nekoliko požara je i prijavljeno vatrogascima tokom noći. Vatrogasci su inetrvenisali usled varničenja žica, zapalio se i pomoćni objekat u selu Raždaginje, a vatrogasci spasioci su tokom noći uklanjali objekte, koje je vetar naneo kako bi saobraćaj mogao normalno da funkcioniše.

Sinoć  su bile mobilne i ekipe radnika “Gradske čistoće”, koji su bili spremni da pomognu građanima, ukoliko dođe do izlivanja reka, a već danas rade većim intezitetom da uklone komunalni otpad sa ulica , koje je vetar naneno iz prevrnutih kontejnera.

“Nekoliko stabala odneo je vetar. Šefovi, radnici, direktori sektora danas su na terenu obišli smo sve lokacije u parku nije bilo štete, na rekreacionom centru je bilo štete, koju ćemo sanirati u narednom periodu. Vetar je uništio i limene reklame na pešačkoj zoni, ali najbitnije je da niko nije povređen”, rekao je ispred Gradske čistoće, Hari Hadžizeković.

Još uvek nije poznata visina štete, koja je nastala usled olujnog vetra, a u našu redakciju stižu pozivi građana, kojima su uništeni krovovi.

Izvor: RTV

CATEGORIES
Share This