Velika posećenost Sajma zapošljavanja u NP

Velika posećenost Sajma zapošljavanja u NP

Preko 200 radnih mesta bilo je danas na raspolaganju svim Novopazarcima koji su u  potrazi za poslom. Ponude su bile raznovrsne, od onih  sa nižom pa do radnih mesta sa  visokom stručnom spremom. 

Interesovanje Novopazaraca za Sajmom zapošljavanja moglo se primetiti od ulaza Doma omladine, gde su nestrpljivo čekali da pogledaju koji poslovi se nude. Prema rečima Novopazaraca sa kojima smo razgovarali, Sajam je odlično mesto za pronalaženje posla.

“ Popunio sam formular za fizioterapeutskog  tehničara, nadam se da ću dobiti posao jer je to ono što sam završio od škole i što volim da radim“, rekao nam je jedan od Novopazaraca koji je došao da traži posao.

Privrednici koji su došli  da ponude radna mesta imaju podeljeljeno mišljenje, neki su zadovoljno odzivom a neki nisu, sve u zavisnosti od prirode posla,ali su istakli da je organizacija Sajma zapošljavanja odlična.

“ Neće ljudi da rade neke poslove i nama je žao jer uslove koje nudimo su dobri“, rekao je jedan od privrednika koji je bio na Sajmu zapošljavanja.

“ Imamo prijavljeno preko dvadeset lica, a nudimo deset radih mesta, sigurni smo da ćemo izabrati najbolje, jer je danas imao puno dobrih kandidata za posao“, istakli su privrednici jednog ugositeljskog objketa.

Direktor Nacionalne Službe za zapošljavanje u Novom Pazaru, Fahrudin Đekić rekao je da je ove godine interesovanje veće nego prošle godine.

“ Drago nam je što su privrednici našeg kraja prihvatili poziv da budu na Sajmu zapošljavanja i nadamo se da će nezaposlena lica uspeti da pronađu posao, jer uvek preko Sajma zapošljavanja preko 25% pronađe adekvatan posao.“ rekao je Đekić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izjavio je danas da lokalna samouprava Novog Pazara kroz različite programe pokušava  da pomogne sugrađanima da što lakše dođu do posla.

“ Grad Novi Pazara kroz razlicite subvencije pokušava da nezaposlenim licima obezbedi posao sa što boljim uslovima i to će raditi i dalje“, rekao je Biševac.

Inače, preko 30 privrednika je pinudilo više od 200 radnih mesta  iz  oblasti proizvodnje tekstila, proizvodnje obuće, proizvodnje nameštaja, građevine, ugostiteljstva, komercijale, trgovine, administrativnih usluga.

Enes Radetinac

 

CATEGORIES
Share This