Ukupno 544 upisanih brucoša na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru

Ukupno 544 upisanih brucoša na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru

U junskom upisnom roku na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru upisano je ukupno 544 brucoša, od kojih će njih 357 školovanje finansirati iz budžeta. Popunjene su kvote na devet studijskih programa, a prijave za septembarski rok su u toku, saopšteno je danas iz ove ustanove.

Najveći deo upisne kvote bio je popunjen na studijskim programima: poslovna informatika, psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, arhitektura, građevinarstvo, farmacija, rehabilitacija i sport, i fizičko vaspitanje.

Za septembarski upisni rok ostaje još ukupno 186 slobodnih mesta, od čega će 148 biti na budžetu, dok će 38 biti samofinansirajuća mesta.

Departman za prirodno-matematičke nauke, koji obuhvata tri studijska programa – matematika, hemija i biologija, omogućuje upis ukupno 69 studenata u drugom roku. Na tehničko-tehnološkim naukama, koja obuhvataju četiri studijska programa – računarska tehnika, softversko inženjerstvo, agronomija i prehrambena tehnologija, ostalo je ukupno 110 slobodnih mesta. Na osnovnim strukovnim studijama iz oblasti Zdravstvene nege u septembru će moći da se upiše 7 brucoša.

Za preostala slobodna mesta na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, kandidati će se prijavljivati putem konkursa tokom septembarskog upisnog roka.

Upisni rezultati svedoče o velikom interesovanju mladih za studiranje na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, kao i o raznolikosti studijskih programa koje univerzitet nudi. Svi zainteresovani kandidati imaju priliku da konkurišu za preostala mesta kako bi ostvarili svoje obrazovne ciljeve.

Podsećanja radi, zbog procesa akreditacije studijskih programa Pravo, Ekonomija i Srpska književnost i jezik nije bilo upisa studenata u junu na ove studijske programe na DUNP-u, već se nakon pozitivne odluke Komsije za akreditaciju Nacionalnog akreditacionog tela očekuje da će konkurs na tim programima biti raspisan u septembru.

CATEGORIES
Share This