Uhapšen policajac koji je osumnjičen za ubistvo Ervina Ćelahmetovića iz Priboja

Uhapšen policajac koji je osumnjičen za ubistvo Ervina Ćelahmetovića iz Priboja

Zajedničkom akcijom MUP-a Srbije, Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, uhapšen je  I. A. (1995) iz Priboja, policijski službenik, zbog postojanja osnova sumnje da je ubio svog sugrađanina tridesetpetogodišnjeg muškarca Ervina Ćelahmetovića, navodi se u saopštenju MUP-a.

U saopštenju  se navodi Policijski službenici su danas u Trebinju locirali i uhapsili I. A., koji se sumnjiči da je, u noći između 20. i 21. maja oko ponoći, u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju, zadao više udaraca tridesetpetogodišnjem muškarcu koji je pao i, kako se sumnja, udario glavom o šank. Tridesetpetogodišnjak je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici u Priboju.

Prethodno su Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), Islamska zajednica (IZ) Sandžaka i bošnjačke političke partije zatražile “hitnu reakciju” državnih organa zbog tog ubistva, a ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, uz obećanje da će osumnjičeni biti ubrzo uhapšen, ocenio da taj zločin nije etnički ni verski motivisan.

Foto: MUP

CATEGORIES
Share This