Ugljanin: „Pojedini žele da BNV postane folklorno društvo“ (video)

Ugljanin: „Pojedini žele da BNV postane folklorno društvo“ (video)

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejman Ugljanin izjavio je na dašnjoj konerenciji za medije da veruje da će u ponedeljak na prvoj sednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) biti imenovani organi upravljanja.

Predstvanic SDA istakli su da skoro dva meseca traju intenzivni ragovori oko formiranja BNVa ali da postoje razlozi zbog čega još uvek nije formirano Bošnjačko nacionalni vijeće (BNV)

„I jedna i druga lista koje imaju po dva vijećnika hoće da imaju predsednika i da vladaju vijećem, jedna stana je u stanju da se usaglasi sa dosadašnjim stavovima BNVa, a druga strana bi da vidi, najlakše da to bude folklorno društvo. Dilema u našim razgovorima je jedno, hoće li BNV da zadrži kontinuitet najvišeg političkog tijela bošnjaka ili će biti folkorno društvo“, kazao je Ugljanin.

Inače, na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće liste “Sandžačka demokratska partija-Husein Memić” i “Stranka pravde i pomirenja-dr Misala Pramenković”  imaju po 12 vijećnika, a lista “Bošnjačko jedinstvo–dr Sulejman Ugljanin” 10. Lista “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” osvojila je jedan vijećnički mandat.

 

CATEGORIES
Share This