Ugljanin: “Hotova ostavka u skladu je sa odlukom stranke”

Ugljanin: “Hotova ostavka u skladu je sa odlukom stranke”

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Sulejman Ugljanin, kazao je danas da je ostavka predsednika Opštine Tutin Saliha Hota izvršena u skladu sa odlukom najviših organa te stranke.

On je na konferenciji za medije kazao da je partija tu odluku donela sa ciljem usaglašavanja datuma održavanja lokalnih i parlamentarnih izbora.

”Nakon najave predsednika države da će parlamentarni izbori biti 17. decembra, organi stranke su u skladu sa postojećim aktivnim propisima države našli način kako da obezbede zakonsku formu da nadležni državni organi raspišu i lokalne izbore u Tutinu zajedno sa parlamentarnim”, kazao je Ugljanin.

On je dodao da je Hot, u cilju obezbeđivanja stabilne skupštinske većine, prošlog septembra pokrenuo postupak za uvođenje privremenih mera u toj opštini, ali da zvanični Beograd to nije usvojio.

“Ucenjivanje jednog odbornika jedne, druge ili treće odborničke grupe obesmislilo je politički život u Tutinu. Onemogućeno je bilo da se pokrenu bilo kakvi ozbiljni strateški razvojni projekti”, rekao je Ugljanin.

Podsetimo, Salih Hot, predsednik Opštine Tutin, juče je na mesto predsednika opštine podneo neopozivu ostavku. U saopštenju kao razloge navodi da je to “način da se stvori zakonski osnov za raspisivanje lokalnih izbora“.

Nakon ostavki gradonačelnika širom Srbije i najave predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, u sredu uveče na RTS-u da bi parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori mogli da budu održani 17. decembra, predsednik opštine Tutin se izjasnio obrazloženjem.

Kako prenosi Radio Sto plus, Munib Mujagić, predsednik Opštine Sjenica, izjavio je za taj medij da neće podneti ostavku na tu poziciju, kao što je to bio slučaj sa čelnicima brojnih gradova i opština u Srbiji.

Izvor: Free media/ A1 TV

CATEGORIES
Share This