Predsednik opštine Tutin podneo ostavku na svoju funkciju

Predsednik opštine Tutin podneo ostavku na svoju funkciju

Salih Hot, predsednik opštine Tutin, danas je na mesto predsednika opštine podneo neopozivu ostavku. U saopštenju kao razloge navodi da je to “način da se stvori zakonski osnov za raspisivanje lokalnih izbora“.

Nakon ostavki gradonačelnika širom Srbije i najave predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, u sredu uveče na RTS-u da bi parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori mogli da budu održani 17. decembra, predsednik opštine Tutin se izjasnio obrazloženjem.

“Podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika opštine Tutin sa ciljem da se na taj način stvori zakonski osnov za raspisivanje lokalnih izbora. Ovo činim iz razloga da se na lokalnim izborima obezbedi stabilna skupštinska većina u Tutinu u cilju efikasnije realizacije svih razvojnih projekata u interesu građana Tutina. Današnji datum podnošenja moje ostavke je da se lokalni izbori u Tutinu održe istog dana kad i parlamentarni izbori koji su najavljeni za 17.decembar 2023. godine“, stoji u saopštenju.

Kada je reč o sandžačkim gradovima, ostavku je dao i gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, u četvrtak. Osim njega, ostavke su podneli i gradonačelnici Priboja i Prijepolja, dok je prvi čovek Sjenice, Munib Mujagić, za Danas, rekao da nije podneo ostavku i da “treba da proceni šta se to događa“.

“Treba da procenim šta bi to značilo i kakve bi reperskusije imalo na vlast u Sjenici – rekao je Mujagić današnje događaje nazivajući „domino efektom“ i izjasnio se „da svi izbori treba da budu zajedno“, rekao je Mujagić.

Prethodno je i Salih Hot, predsednik tutinske opštine, za Danas rekao da “neće da podnese ostavku na svoju funkciju“, kao i da je “zatečen informacijom o ostavkama gradonačelnika i predsednika opština“, da ga niko nije obavestio da to mora da uradi i mora da sačeka stav svoje partije.

Salih Hot rođen je 1957. godine u Tutinu. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Tutinu, VPS U Beogradu a zatim fakultet, čime je stekao zvanje profesora hemije. Profesionalnu karijeru započinje kao profesor hemije, od 1994. do 1995. godine bio je direktor Nacionalne biblioteke Vehbija Hodžić u Tutinu.

Od 1996. do 2005. godine bio je na čelu lokalne Direkcije za urbanizam i izgradnju, od 2005. do 2008. godine obavljao je funkciju zamenika predsednika opštine Tutin. Nakon toga postaje predsednik Skupštine opštine Tutin sve do 2012. godine.

Od 2012. do 2016.godine bio je zamenik predsednika opštine Tutin, a od 2016. godine obavlja funkciju pomoćnika predsednika opštine.

Hot je član Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, a ovo je bio njegov prvi mandat na mestu predsednika opštine Tutin.

CATEGORIES
Share This