Učitelj u Novom Pazaru (ne)zakonito dobio otkaz?

Učitelj u Novom Pazaru (ne)zakonito dobio otkaz?

Učitelj novopazarske Osnovne škole „ Ćamil Sijarić“ Bahrija Sijarić izjavio je danas da je nezakonito dobio otkaz od strane svog direktora i naglasio da će svoja prava tražiti preko suda. S druge strane direktor ove škole Hajradin Selimović rekao je za A1  da je morao nekog da predloži za tehnološki višak  jer  se smanjio broj odeljenja  i  istakao da je predolžio Bahriju Sijarića zato što je jedini muškarac među ženama.

Sijarić je istakao da mu nije jasno zašto je dobio otkaz tri dana pre početka nove školske godine

„  Zašto naš dierktor nije postupio po zakonu, da li je ovo lični odnos direktora prema meni?  Od prosvetne inspekscije imam informaciju da mene štiti ugovor i da ću biti vraćen u školu.“ , rekao je Sijarić.

On je istakao da su jasna stručna upustva za formiranje novih odeljenja koja su stigla od ministarstva.

„ Da li Hajradin ne poznaje prava ili se nije borio za svoje radnike, da li je to svesno uradio ili ne , ne znam ali znam da je postupio protiv zakona.“ , zaključio je Sijarić

S druge strane  direktor škole  Hajradin Selimović  je rekao će  uraditi sve da niko ne bude tehnološki višak i istakao da to ne zavisi od njega već od školske uprave i ministarstva.

„ Ako ministarstvo bude saglasno da se napravi kombinacija odeljenja, ja sam za tu soluciju. Ne želim da niko  bude višak, a neko je morao od njih, ali eto njega sam predložio samo zato što je on jedini muskarac među njima, ženama, ništa drugo.“, rekao je Selimović

Inače, direktor ove škole  Hajradin Selimović i učitelj Bahrija Sijarić su bili deo iste političke partije, tačnije Sandžačke narodne partije u trenutku kada je Selimović postavljen za direktora, a Sijarić počeo da radi kao učitelj.

Hajradin Selimović je i dalje visoki funkcioner Sandžačke narodne partije, dok je Sijarić prošle godine izašao iz te stranke i sada je deo Zukorlićeve SPP.

Enes Radetinac

CATEGORIES
Share This