Učenici srednjih škola u Novom Pazaru podržali inicijativu ‘Knjiga Dobrih Dela’

Učenici srednjih škola u Novom Pazaru podržali inicijativu ‘Knjiga Dobrih Dela’

U okviru inicijative „Knjiga dobrih dela“, pod sloganim „Vaša dobra dela zaslužuju biti zapisana“, učenici srednjih škola u Novom Pazaru imali su jedinstvenu priliku da u saradnji sa udruženjem Svetionik i Srpskom filantropskim forumom zabeleže neko dobro delo.

Ovo je pružilo priliku za razmenu ideja i motivaciju među mladima da nastave sa širenjem pozitivnih promena u svojoj zajednici.

”Ova inicijatova može biti inspiracija i izazov da mladi urade neko dobro delo za sebe i za druge, a imali su priliku da pogledaju šta su učenici drugih škola zapisali u toj knjizi i da se inspirišu njihovim primerima”, rekla je profesorica Ekonomsko-trgoviske škole, Sabina Šaćirović.

Jedno od istaknutih dela dolazi iz ličnog iskustva, gde je učenica istakla kako je sakupljala novac za lečenje žene koja se bori sa rakom dok je bila u srednjoj školi.

“Smatram da ova ideja podstiče mlade ljude da čine dobra dela, da u sebi bude empatiju i da u sebi gledaju samo ono najbolje. Od svojih dobrih dela posebno bih izdvojila delo kada sam u srednjoj školi sakupila novac za lečenje žene koja boluje od raka”, rekla je za naš portal učenica ekonomsko-trgovinske škole, Nina Ristić.

Srpski filantropski forum je pokrenuo saradnju sa udruženjem Svetionik kako bi se knjiga dobrih dela proširila kroz Novi Pazar, Tutin i Sjenicu, sa ciljem da se zabeleže dela učenika koja će se dalje širiti po gradovima širom Srbije.

Srpski filantropski forum je pokrenuo inicijativu u saradnji sa Svetionikom koju ćemo sprovesti kroz Novi Pazar, Tutin i Sjenicu. Cilj jeste knjiga koja će biti ispunjena dobrim delima učenika u koja će se dalje kretati po gradovima širom Srbije”, dodala je predstavnica organizacije Svetionik, Berina Dupljak.

Cilj ove inicijative je da se stvori pozitivna atmosfera solidarnosti i podrške među mladima, te da se podstakne kontinuirano činjenje dobrih dela za dobrobit svih članova zajednice.

 

 

CATEGORIES
Share This