U snu progutala verenički prsten i završila na endoskopiji

U snu progutala verenički prsten i završila na endoskopiji

Vrlo neobična situacija desila se 29-godišnjoj Dženi Evans iz Teksasa. Ona je sanjala da se u vozu bori s negativcima i kako bi sačuvala svoj verenički prsten, ona ga je progutala.

„Čak sam se i probudila, ali sam mislila da sanjam i nastavila sam da spavam. Ujutro sam videla da mog prstena nema na ruci“, napisala je Evans na svom Fejsbuk profilu.

Sa suprugom je otišla kod lekara. Oni su joj preporučili da je bolje ovaj slučaj ne prepuštati prirodi već prsten izvaditi endoskopijom.

To je zahvat koji se, između ostalog, koristi i za uklanjanje stranih tela iz probavnog trakta, a podrazumeva posmatranje unutrašnjosti tela endoskopom, posebno konstruiranim instrumentom sa sitnom kamerom na kraju duge i savitljive cevi, a u telo se uvodi putem prirodnih otvora.

„Suprug me je odveo kod gastroenterologa i svim lekarima sam morala da objasnim da sam zaista progutala svoj verenički prsten“, ispričala je Evans za američke medije.

Sve je na kraju prošlo dobro, Dženi je dobro, a doktori su pronašli prsten u njenim crevima, izvadili ga i vratili njenom supugu.

 

Izvor: RTS

CATEGORIES
Share This