U naselju Šestovo obrušio se deo puta, zbog nevremena, gradski štab proglasio vanrednu situaciju

U naselju Šestovo obrušio se deo puta, zbog nevremena, gradski štab proglasio vanrednu situaciju

U naselju Šestovo došlo je do obrušavanja dela puta zbog današnjih ogromnih padavina. Prema saznanjima, u ovom incidentu nema povređenih lica. Gradski štab proglasio je vanrednu situaciju a građani svoje prijave mogu prijaviti na broj 1985.

Usled obilnih kisa pracenih gradom,
Gradski Stab za vanredne situacije grada Novog Pazara doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije.

„Povecani su vodostaji Jošanice, Trnavice i Raške a situacija je najkritičnija u području Trnavice, a prema dojavama meštana, dosta seoskih puteva je neprohodno.

Sva mehanizacija javnih preduzeća, privrednih subjekata je na terenu kako bi se nastale štete sanirale i situacija na terenu vratila u probitno stanje“, kazao je gradonacelnik Nihat
Bisevac, ističući da će dežurni timovi i tokom noći pratiti razvoj situacije na terenu i stanje rečnih tokova.

Gradski Stab apelujovao je na građane da u vreme nepogoda budu u svojim kućama, a da narocito brinu o kretanju dece koja idu u školu. Po građane je najbezbednije da se pridržavaju upozorenja i obaveštenja Štaba, da izbegavaju približavanje
rečnim obalama i da naročito obrate pažnju na bezbednost dece u naseljima oko reka.

Iz Štaba za vanredne situacije poručuju da su najveće štete izazvane poplavom kanalizacije, što je dodatno otežalo situaciju i saobraćaj u Novom Pazaru.

Podsećamo, današnje nevreme dovelo je do poplava u velikom broju objekata i lokala u Novom Pazaru, prouzrokujući značajnu materijalnu štetu a došlo je i do prekida u napajanju električnom energijom u nekoliko naselja.

Naša ekipa je na terenu, prati situaciju i redovno će vas izveštavati o daljim dešavanjima i posledicama.

 

CATEGORIES
Share This