U Raški i Tutinu se za vakcinu prijavilo oko 100 zdravstvenih radnika

U Raški i Tutinu se za vakcinu prijavilo oko 100 zdravstvenih radnika

Za vakcinu protiv korona virusa do sada se prijavilo oko 100 zdravstvenih radnika u Raški i Tutinu od kojih je jedan deo već vakcinisan, rečeno je radiju Sto plus u ovdašnjim Domovima zdravlja.

Direktor Doma zdravlja u Raški Milisav Galjak rekao je da se od 140 radnika ove zdravstvene ustanove za vakcinu prijavilo više od polovine što je za sada zadovoljavajući broj.

„Prva grupa od oko 80 prijavljenih zdravstvenih radnika već je primila Fajzerovu vakcinu, a nastavak vakcinacije očekujemo narednih dana. Zadovoljni smo brojem prijavljenih a očekujemo da će ih biti još jer je taj proces u toku“, ocenio je Galjak.

Za razliku od Raške u Tutinu se od 200 zaposlenih u Domu zdravlja prijavilo tek oko 20 medicinskih radnika, od kojih je četvoro do sada primilo Fajzerovu vakcinu.

Epidemiolog ove zdravstvene ustanove Mithat Eminović rekao je našem radiju da će zbog male zainteresovanosti medicinskog osoblja za vakcinu one biti usmerene na hronične pacijente i građane starije od 75 godina.

„Te kategorije stanovništva se u značajnom broju prijavljuju za vakcinu i preko e-uprave ali i u našem Domu zdravlja, tako da ćemo kada se ukaže prilika vakcinisati njih“, naveo je Eminović.

U Tutinu je početkom ovog meseca vakcinisano 11 štićenika i četiri radnika Doma za smeštaj lica sa smetnjama u razvoju.

RUBRIKE
Podeli