Tri organizacije udruženim snagama kao vesnici Ramazana

Tri organizacije udruženim snagama kao vesnici Ramazana

Deljenjem balona, vaktija, knjiga, hidžaba i hurmi, udruženje “Svetionik“, organizacija “Put sredine“ i studenti iz Asocijacije mladih SDA Sandžaka, okupili su se danas na gradskom šetalištu kako bi na ovaj način najavili mesec Ramazan.

“Ono što smo hteli jeste da pošaljemo poruku zajedništva i kako je lepo da radimo udruženo jer tako možemo da postignemo više za veće dobro“, rekla je za A1 članica udruženja “Svetionik“, Ajla Salihović.

S obzirom na to da počinje mesec Ramazan, mesec posta, pomenute dve organizacije će i ove godine donirati iftare porodicama u potrebi uz pomoć aktivnih volontera. 

“Šaljemo poruku da se pomažemo u dobru. Želimo da podstaknemo sve da se pridruže akcijama koje organizuju naše organizacije iz grada i da budemo tu uz naše sugrađane“, dodao je jedan od predstavnika organizacije “Put sredine“.

Ideji su se pridružili i studenti iz Asocijacije mladih SDA Sandžaka koji su na zanimljiv način hteli da obraduju prolaznike, nakon što su prethodnih dana organizovali akciju “Ako imaš donesi, ako nemaš ponesi“.

Kakve smo aktivnosti zatekli danas na šetalištu, kakvu poruku žele da pošalju iz udruženja i kako su naši sugrađani reagovali, pogledajte u videu u nastavku.

 

CATEGORIES
Share This