Totalna obustava saobraćaja Novi Pazar- Raška, koristiti samo stari put

Totalna obustava saobraćaja Novi Pazar- Raška, koristiti samo stari put

Zbog radova na magistalnom putu Novi Pazar – Raška, sutra (sreda, 17.05.2023. ) će doći do obustave saobraćaja na toj deonici saopšteno je iz preduzeća “Novi Pazar-put“. U saopštenju se dodaje da će  putnički saobraćaj biti potpuno preusmeren na stari put, u cilju bezbednijeg, bržeg i lakšeg odvijanja saobraćaja između grada Novog Pazara i opštine Raška.

Građani čije mesto stanovanja i/ili mesto rada se nalazi na državnom putu IB 22 deonica Raška – Novi Pazar mogu doći da preuzmu propusnice za nesmetan prolazak svojim automobilima do svojih domova i  mesta rada.

Uslov za dobijanje propusnice je da adresa stanovanja ili adresa rada građanina budu u okviru deonice državnog puta IB22 „Raška  –  Novi Pazar“.

Propusnice  se mogu preuzeti  u prostorijama upravne zgrade „Novi Pazar-put“ DOO (adresa: Postenje 4a –prizemlje, kanc.br.20)  radnim danima u periodu od 07:00 do 15:00 časova.

Inače, Javno preduzeće “Putevi Srbije” potpisalo je ugovor sa kompanijom “Novi Pazar put” vredan preko milijardu i po dinara, odnosno, 13,2 miliona evra, za rekonstrukciju oko 18 kilometara dugog magistralnog puta Novi Pazar – Raška.   Tada je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukrue Tomislav Momirović najavio je pre par dana da će radovi na rekonstrukciji tog putnog pravca početi 12. Septembra prošle godine i da bi trebalo da traju 16 meseci, tačnije do  25. novembar 2023. godine, ukoliko vremenski i drugi uslovi budu povoljni.

 

CATEGORIES
Share This