Zlatara Elmaz
Novopazarski putari radiće na rekonstrukciji magistrlnog puta Novi Pazar – Raška

Novopazarski putari radiće na rekonstrukciji magistrlnog puta Novi Pazar – Raška

Javno preduzeće “Putevi Srbije” potpisalo je ugovor sa kompanijom “Novi Pazar put” vredan preko milijardu i po dinara, odnosno, 13,2 miliona evra, za rekonstrukciju oko 18 kilometara dugog magistralnog puta Novi Pazar – Raška. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukrue Tomislav Momirović najavio je pre par dana da će radovi na rekonstrukciji tog putnog pravca početi za mesec dana i da bi trebalo da traju 16 meseci.

Radovi će  obuhvatiti uklanjanje i rušenje oštećenih konstrukcija, ivičnjaka i kolovoza, pripremu podloge i nanošenje novih slojeva asfalta, uz uklanjanje telekomunikacionih i optičkih instalacija. Od izvođača se očekuje i da izvrši rekonstrukciju mostova, sistema za odvodnjavanje, postavi bankine, LED rasvetu, nove saobraćajne znakove, izgradi potporne zidove, ali i sve druge radove propisane glavnim projektom. Rekonstrukcija će zajednički biti finansirana od strane Evropske investicione banke i Republike Srbije.

Za ovaj posao bila je zainteresovana i kompanija “Ek-pet” iz Turske čija je ponuda iznosila preko 1,7 milijardi dinara, odnosno, više od 14,7 miliona evra kao i kineska kompanija “China Civil Engineering Construction Corporation”, čija je ponuda bila povoljnija, ali je odbijena zbog kršenja politike Evropske investicione banke za borbu protiv korupcije.

RUBRIKE
Podeli