MUP: Tokom praznika, kontrolisano više od 85.000 vozila i otkriven 19.451 prekršaj

MUP: Tokom praznika, kontrolisano više od 85.000 vozila i otkriven 19.451 prekršaj

Tokom akcije pojačane kontrole, koja se sprovodi u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja tokom praznika, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i  saobraćajna policija kontrolisali su više od 85.000 vozila i otkrili 19.451 prekršaj, saznaje A1.

„Za devet dana iz saobraćaja je isključeno 1.535 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, dok je čak 270 vozača zadržano u službenim prostorijama, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu. U službenim prostorijama zadržano je i 68 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako se dalje stoji u saopštenju, 320 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog preticanja, 798 zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, 2.708 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i čak 8.251 vozač zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

„Pripadnici saobraćajne policije su presretačima zaustavili i isključili iz saobraćaja 12 vozača zbog ekstremnih prekoračenja brzine, od kojih su njih sedam upravljali vozilom brzinom većom od 200 kilometara na čas“, naglašavaju iz MUP-a.

Uprava saobraćajne policije akciju pojačane kontrole saobraćaja sprovodiće do 15. januara ove godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

 

CATEGORIES
Share This