Tandir: Muamer Zukorlić nije hteo da proda IZ zbog tri fotelje u BNV (video)

Tandir: Muamer Zukorlić nije hteo da proda IZ zbog tri fotelje u BNV (video)

Predsednik Bošnjačko-srpskog saveza (BOSS) Samir Tandir kazao je da predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić često govori neistinu.

On je gostojući u emisiji „Posmatranje“ na portalu A1 rekao, da su svi muftijini saradnici preko noći izbrisani iz svih institucija.

„Meni je ova situacija jasna, jer je to strah od konkurencije, što znači da vi morate da počistite jedan niz ljudi, da bi došli drugi ljudi, koji će slušati bez pogovora, ali posle dva „čisćenja“ videćete da nećete imati više koga da postavite“, istakao je Tandir.

Kako je dodao, nakon godinu dana se jasno vidi da je njihov politički stav, kao kruna koalicije sa predsednikom (SDA) Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom, čovekom koji je izvršio agresiju na Islamsku zajednicu, pokazatelj da više nema muftijine politike.

Tokom potpisivanja sporazuma sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem Usame Zukorlić je naglasio da se radi na otklanjanju političkih barijera, kako bi došlo do islamske zajednice.

” Od večeras imamo jedinstven zajednički stav, da BNV želi islamsku zajednicu sa svim pravima, kao što ima Srpska pravoslavna crkva, te želimo IZ sa sedištem u Novom Pazaru, duhovnim centrom u Sarajevu”, kazao je predsednik Stranke pravde i pomirenja, nakon potpisanog sporazuma.

Samir Tandir na ovo pitanje novinara kazao je da Usame Zukorlić ima rastegljiv pojam istine.

„Usame Zukorlić, što bi naš narod rekao vrlo često iznosi neistine ili drugim rečima laže“, dodao je on.

On je takođe naglasio da Muamer Zukorlić ni u jednom trenutku nije hteo da proda borbu za IZ.

„Rahmetli Muamer Zukorlić nije hteo ni zbog čega, a naročito ne zbog tri nebitne fotelje u BNV, da proda borbu za jedinstvenu IZ, i mi je nemamo“, rekao je u emisiji „Posmatranje“ predsednik BOSS-a.

Tadnir je zaključio da od IZ očekuje još čvršće stavove, te prema njegovim rečima, borili su se da ona bude autonomna.

https://www.youtube.com/live/4pEJTrCXuEM?feature=share

 

 

CATEGORIES
Share This