SDA i SPP formirali novi saziv BNV (video)

SDA i SPP formirali novi saziv BNV (video)

Stranka demokratske akcije Sandžaka (SDA) i Stranka pravde i pomirenja (SPP) potpisale su sporazum o formiranju novog saziva za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV).

Nakon potpisivanja sporazuma za BNV predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić, rekao je da su dve najznačajnije partije našle zajednički jezik za interes bošnjačkog naroda i napravili dogovor kako će u daljem periodu raditi BNV.

“Stranka pravde i pomirenja (SPP) je sa Strankom demokratske akcije Sandžaka (SDA) usaglasila program i mi želimo da BNV uradi velike stvari za bošnjački narod, te smo večeras kamelj temeljac za velike stvari i budućnost, upravo položili večeras u BNV”, naglasio je Zukorlić.

On dodaje da je njihov stranci bilo važno da se usaglase po pitanju islamske zajednice, a to je učinjeno.

” Od večeras imamo jedinstven zajednički stav, da BNV želi islamsku zajednicu sa svim pravima, kao što ima Srpska pravoslavna crkva, te želimo Islamsku zajednicu sa sedištem u Novom Pazaru, duhovnim centrom u Sarajevu”, kazao je predsednik Stranke pravde i pomirenja.

Kandidat za mesto predsednika BNV je dr Misala Pramenković.

Prema rečima Zukorlića, ona će sa celim timom dve liste i ljudima koji će biti deligirani na drugim funkcijama, predstavljaće bošnjački narod u ovoj državi, a BNV je najveći predstavnički organ u ovoj državi.

Prisutnima se obratio i predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejman Ugljanin, gde je istakao da će se na sutrašnoj sednici BNV biti izabrani organi.

“Osnovni zadatak BNV je zaštita bošnjačkog nacionalnog interesa u ovoj zemlji”, rekao je Ugljanin.

On ističe da BNV sutra nastavlja kontinuitet političke ideje i podržava sve ono sto je kazao Usame Zukorlić.

Obaveza dveju stranaka je da saradjuju u ime  Bošnjaka, što je večeras i započeto, zaključeno je nakon potpisivanja sporazuma za novi saziv BNV.

Sednica na kojoj će biti izabrana predsednica BNV i ostali organi zakazana je za ponedeljak u 10 časova

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This