STARI GRAD Zašto će Novi Pazar od sutra postati turistička prestonica?

STARI GRAD Zašto će Novi Pazar od sutra postati turistička prestonica?

Raznolikim muzičkim i šoping programom, organizatori Festivala “ Stari grad “ koji se ove godine održava 19. put, ljubiteljima kupovine i dobrih pesama napraviće poseban ugođaj koji počinje sutra koncertom Željka Vasića. Šta sve očekuje Novopazarce, ali i turiste?

“Stari grad“ počinje sutra i trajaće tri dana. Okupljeni izvođači biće Željko Vasić, Goca Tržan i Alen Islamović i gosti, a njihovi nastupi će se tim redosledom i odigrati. Ono što izdvaja ovogodišnje izdanje festivala kojeg mnogi građani Sandžaka željno iščekuju, jeste i prilika da se svi posetioci grada ovom prilikom i počaste kvalitetnim i povoljnim šopingom.

Zahvaljujući različitom asortimanu robe po pristupačnim cenama, Novi Pazar, kao što mu i samo ime kaže, važi za centar kupovine u ovom delu države. Još atraktivnijim mestom će postati zahvaljujući konceptu 19. po redu “Starog grada“.

Direktor ove muzičke manifestacije i “Mass entertaiment“ grupe, Aladin Imamović, navodi da su u toku završne pripreme, kao i to da će novopazarski trgovci, novopazarski proizvođači dati posebne cene turistima, ali i građanima koji se odluče da kupuju tih dana.

“Program je jako sadržajan i verujem da će uveseliti ljubitelje raznih žanrova muzike. Festival će biti kao pečat ovom našem novopazarskom letu. Ono što je interesantno za sve posetioce Festivala jeste i taj kontekst šopinga koji je pridodat ovom muzičkom kontekstu. Ono što smo mi kao organizatori želeli, jeste da damo novu temu, novi povod ljudima koji nisu baš strastveni zaljubljenici u muziku, da dođu tih dana u Novi Pazar i da spoje ta dva divna iskustva. Mi se ovim 19. izdanjem Festivala pripremamo za jubilarni 20. po redu festival i neka ovo bude uvertira za avanturu naredne godine“, rekao je za portal A1 Aladin Imamović.

On je pozvao sve građane Novog Pazara, Sandžaka i Srbije da budu deo ove priče u koju je, kako kaže, uloženo jako puno truda, dodajući da itekako imaju u čemu da uživaju narednih dana.

Jedni od prošlogodišnjih izvođača, grupa “Rok k’o fol“, imala je priliku da bude deo ovog Festivala, a oni su tada naveli da “neće zaboraviti ovo gostovanje“.

“Ne znam kako biste se Vi osjećali kad bi prvi put u životu došli u neki grad i narod Vas dočekao ovako. Novi Pazar ima specijalno mjesto u mom (našem) srcu“, istakli su u utiscima u svojoj objavi na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Sva tri koncerta na Gradskom šetalištu počeće u 21 sat.

Odabir izvođača prilagođen je modernoj muzičkoj sceni danas.

Pesmom “Ako mi se dogodi“ koju je Željko Vasić izbacio u maju ove godine, osvežio je svoju bogatu diskografiju, a samo neke od brojnih poznatih numera ovog muzičara su “Samo moja“, “No pasaran“, “Nema nikoga dugo“, “Kad ikada“, “Bez milosti“, “Nisam od juče“, “Kada spavaš“, i mnoge druge. Poslednji album izbacio je 2016. pod nazivom “Nema dalje“, a brojni singlovi posle toga ostali su upamćeni.

Ženski vokal ove godine biće nekadašnja članica grupe “Tap 011“, Goca Tržan, nakon čijeg raspada beleži uspehe u samostalnoj karijeri, aktivnoj od ’95. do danas. Poznata sa numerama “Zagrli“, obeležila je početak 2000. godina upisavši se u mnoga detinjstva, tinejdžerske dane, zasigurno utemeljivši mesto na sceni muzičara Srbije, ali i Balkana. Pesme “Stoperka“, “Haljina“, “Ljubav, ti i ja“, “Gluve usne“, “Voleo si skota“, “1200 milja“ vanvremenski su hitovi na ovim prostorima. Pre mesec dana duetom “Mirno“ obradovala je svoju vernu publiku, za koji je tekst i muziku radio Dušan Bačić. Gost na njenom nastupu biće Novopazarac Semir Džanković.

Alen Islamović, pevač jednih od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije, “Bijelo dugme“ i “Divlje jagode“, koje broje desetine “evergrin“ hitova, ostaće upamćen po jako autentičnom glasu, visokim lagama i originalnom izvođenju. “Ružica si bila“ u njegovom aranžmanu urezana je duboko u poznavanju svih ljubitelja muzike, bez obzira na žanr kojem su verni. Ovo nije njegov prvi nastup u Novom Pazaru. Sa grupom “Kad bi bio Bijelo dugme“ nastupao je 2014. godine, takođe na Festivalu “Stari grad“. Hitovi Bijelog dugmeta bili su i ostaće lice i naličje, začetnici nekadašnjeg Ex Yu roka, a hitovi koji su obeležili mnoge generacije i dalje ostaju neprevaziđeni.

Podsećanja radi, o tome kakva je muzička scena Balkana danas, kakva je muzika bila pre i da li veruju da muzika koju slušaju utiče na njihovu svest, razgovarali smo sa građanima Novog Pazara.

Organizator festivala je Mass Entertainment Group, a generalni pokrovitelji su Grad Novi Pazar i Ministarstvo turizma i omladine, uz podršku lokalnih sponzora.

CATEGORIES
Share This