Šta detetu treba da raste do neba? ( video )

Maskenbalom, recitacijama i svojom himnom, mališani novopazarske predškolske ustanove ’’Mladost’’ otvorili su Dečiju nedelju. Ovogodišnja Dečija nedelja obeležava se pod sloganom ’’Šta detetu treba da poraste do neba.’’ Svake godine ova manifestacija  realizuje se u cilju poboljšanja položaja deteta u Srbiji a u organizaciji Prijatelja dece Srbije.

Uigranim plesom uz himnu predškolske ustnove ‘’Mladost’’ i maskenbalom na temu ”Likovi iz bajke” počelo je obeležavanje Dečije nedelje.Predstavnici lokalne samouprave Novog Pazara u svom obraćanju mališanima istakli su da se punih 35 godina obeležava Dečija nedelja ali i  da Novi Pazar ima razloga da organizuje ovakve manifestacije jer je najmlađi grad u Evropi.

‘’Mi zaista imamo clime da se ponosimo I za koga da pravimo ovakve manifestacije. Dečija nedelja je osmišljena na način da afirmiše , pre svega, prava deteta, da se čuju stavovi dece I njihovi problem,’’ rekao je predstavnik lokalne samouprave Novog Pazara zadužen za obrazovanje Sead Trtovac.

‘’Ovo je Dečija nedelja i sve su nedelje vase I svi danu su vaši a mi smo tu samo da ih ulepšamo I da uradimo sve što možemo za vas, jer, ipak, šta detetu treba da raste do neba,’’ rekla je članica gradskog veća zadužena za obrazovanje Ulfeta Demčović.

Tradicionalno manifestaciju Dečija nedelja otvaraju mališani novopazarske predškolske ustanove ‘’Mladost.’’

’’Mi iz predškolske ustanove ’’Mladost’’ imamo poruku za roditelje. Roditelji slušajte decu, razgovarajte se njima, razgovarajmo zajedno kako da unapredimo njihov život, njihove potrebe i njihov razvoj,’’ istakla je pedagog predškolske ustanove Selma Hadžić.

’’Pod sloganom ’’Šta detetu treba da poraste do neba’’, započeli smo ovogodišnju Dečiju nedelju. Tradicionalno, kao i svake godine, deca predškolske ustanove ’’Mladost’’ otvaraju Dečiju nedelju maskenbalom,’’ zaključila je vaspitač Ilda Zornić.

Mališani, učesnici Dečije nedelje, kažu da im baš i nije bilo teško da spreme recitacije.

Drugog dana manifestacije Dečija nedelja biće održane dramske aktivnosti, dok će u sredu, 5-og oktobra, svoje trčačke sposobnosti mališani pokazati na krosu.Za četvrtak planirano je crtanje kredom po betonu, a poslednjeg dana, mališani će, svoj muzički talenat pokazati kroz niz muzičkih aktivnosti.Pod sloganom  ”Šta detetu treba da raste do neba” ovogodišnja manifestacija Dečija nedelja biće održana od 3. do 9. oktobra u organizaciji Prijatelja dece Srbije.Podsetimo, Dečija nedelja obeležava se svake godine tokom prve nedelje oktobra.

Dž.Z.

 

RUBRIKE
Podeli