Šta čitaocima otkriva knjiga “Zov predaka” bratunačkog autora Halila Džananovića?

Šta čitaocima otkriva knjiga “Zov predaka” bratunačkog autora Halila Džananovića?

Halil Džananović, istaknuti pisac, esejista i novinar, predstavio je svoju najnoviju knjigu pod nazivom „Zov predaka“. Kroz ovu zbirku, čitaoci se upoznaju sa raznolikim aspektima Džananovićevog života i rada.

Iz Srebrenice do Beograda, a zatim i Holandije, Džananović je ostavio traga kao humanista i kreativac. Kroz svoje poetske stihove, priče i eseje, obrađuje teme koje reflektuju lične i društvene promene tokom burnih devedesetih godina.

Knjiga „Zov predaka“ pruža dubok uvid u umetnikovu dušu, kroz njegove pesme i eseje. Priređivač Mina Imšireveć je pažljivo odabrala tekstove koji oslikavaju prijateljstvo i poštovanje koje su Džananoviću iskazali njegovi saradnici i poštovaoci.

”Porodična tragedija, kao i većine ljudi iz Srebrenice, napravila je lom u njegovoj duši i zauvek promenila pogled na svet. Zahvaljujući njegovim prijateljima, Matica bošnjačka je uspela da objavi posthumno značajan deo njegovih umetničkih, vanvremenskih duhovnih uzdignuća. U knjizi su prisutne Halilove pesme, pripovetke, nedovršeni roman i esejistična promišljanja”, navodi se u pozivu.

Promocija knjige će se održati 30. jula 2023. u Puračiću kod Tuzle, okupljajući Džananovićeve prijatelje i obožavaoce. U Novom Pazaru će promocija biti zakazana za kraj avgusta.

Ova zbirka predstavlja dragocen doprinos kulturi sećanja na devedesete godine i ostavlja nasleđe koje će inspirisati buduće generacije.

CATEGORIES
Share This