SSP: “Tandir namerno podmetnuo ljude da potpisuju našu listu kako bi ista bila oborena“

SSP: “Tandir namerno podmetnuo ljude da potpisuju našu listu kako bi ista bila oborena“

Samir Tandir je po nalogu Rasima Ljajića i Srpske napredne stranke (SNS), namerno podmetnuo i slao ljude da potpisuju listu “Novi Pazar protiv nasilja“, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde (SSP), nakon što je Adis Dazdarević, ispred Bošnjačko srpskog saveza (BOSS) rekao da je došlo do falsifikovanja izjave birača koja je popunjena njegovim imenom i prezimenom, matičnim brojem i adresom prilikom predaje liste “Novi Pazar protiv nasilja“.

U svom saopštenju za javnost ističu svoje zaključke koje prenosimo u celosti.

“Samir Tandir je po nalogu Rasima Ljajića i SNS, namerno podmetnuo i slao ljude da potpisuju našu listu, kako bi, nakon prikupljenih potpisa, ista bila oborena zbog podmetnutih ljudi, poput Adisa Dazdarevića i duplikata jer je upravo lista BOSS bila primljena u GIK Novi Pazar, bez najave, pre nas. To je od početka bio plan da se Stranci slobode i pravde onemogući učešće na lokalnim izborima.

Inače, Adis Dazdarević je već od ranije poznat policiji i tužilaštvu kao neko ko se sumnjičio za falsifikovanje legitimacija, kovid sertifikata i lažno predstavljanje, te ne čudi da je baš on izabran za prljave poslove režimskog satelita.

Jasno je da su iz aktuelne vlasti, tako pokušali da nam obore listu, što su zamalo i uspeli, jer nam je nakon predaje konstatovano da nam nedostaje 87 potpisa. SDP, SNS i pomenuta lista BOSS na čelu sa Samirom Tandirom, mislila je da mi nećemo uspeti da skupimo dovoljan broj potpisa u 48h, kako nam je GIK nalozio nakon predaje.

Na njihovu žalost, podmetačina im nije uspela jer Stranka slobode i pravde, uz veliku podršku građana, u predviđenih 48h prikupila još 121 potpis i tako otklonila nedostatke ali i dokazala aktuelnom SNS- SDP režimu kao i satletima vlasti, poput BOSS i Samira Tandira, da građane Pazara ne mogu  da prevare, kao ni nas iz SSP.

Samir Tandir inače poznat po zloupotrebi, a isključen je iz svoje nekadasnje stranke zbog nameštanja sertifikata“.

Klikom na sledeći link možete pogledati izjavu Adisa Dazdarevića sa današnje konferencije.

CATEGORIES
Share This