Adis Dazdarević: “Falsifikovali su moj potpis“ (VIDEO)

Adis Dazdarević: “Falsifikovali su moj potpis“ (VIDEO)

Na današnjoj konferenciji Bošnjačko srpskog saveza (BOSS), drugi na listi te stranke, Adis Dazdarević rekao je da je došlo do falsifikovanja izjave birača koja je popunjena njegovim imenom i prezimenom, matičnim brojem i adresom prilikom predaje liste “Novi Pazar protiv nasilja“ izbornoj komisiji grada Novog Pazara.

On je tim povodom Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) uputio zahtev za pristup informacijama od javnog značaja.

“Na ovaj zahtev izborna komisija grada Novog Pazara dala je odgovor pismenim putem kojim je potvrdila moje navode. Takođe, u prilogu ovog pismenog odgovora izborne komisije dobio sam i fotokopiju izjave na kojoj se jasno vidi da je potpis falsifikovan“, ističe Dazdarević.

Dazdarević je ovim povodom podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

“Krivičnom prijavom zahtevam od tužilaštva da ispita navode i da utvrdi i na koji način je došlo do nabavljanja mojih podataka, fotokopije lične karte ali i na koji način su oni uspeli da falsifikuju moj potpis i istu izjavu predaju Gradskoj izbornoj komisiji (GIK)“, dodaje.

Predsednik te stranke, Samir Tandir kaže da očekuje brzu reakciju nadležnih.

“Očekujemo da reaguju vrlo brzo da više se stane na put tim zloupotrebama. Ovo je zaista jedan dobar pokazatelj da šta bi pojedinci radili kad bi bili vlast. Ako ovo rade kad su opozicija, ako maltretiraju izbornu komisiju, šta bi radili da su vlast“, zaključio je Tandir.

Podsetićemo, 23. novembra je proglašena izborna lista “Bošnjačko srpski savez – BOSS – Samir Tandir“ pod rednim brojem pet za lokalne izbore u Novom Pazaru.

Ova izborna lista pod rednim brojem tri proglašena je za lokalne izbore u opštini Priboj početkom ovog meseca, isto kao i u Prijepolju.

CATEGORIES
Share This