Srbijavode o novim projektima za reke u Novom Pazaru (video)

Srbijavode o novim projektima za reke u Novom Pazaru (video)

Korićenje preko sedam kilometara obala Raške, Jošanice i Trnavice počeće u martu sledeće godine, najavili su danas predstavnici lokalne samouprave Novog Pazara i Javnog preduzeća “Srbijavode” i dodali, da je ovaj projekat od izuzetne važnosti za ovaj kraj,a  radovi na korićenju novopazarskih reka trajaće tri godine.

Prestavnici Srbijevoda tokom posete Novom Pazaru na konferenciji za medije najavili su projekat koričenje reka, Raške, Trnavice i Jošanice u dužini od 7km i 192 metra.

„Ovaj projekat ima veliki značaj za grad Novi Pazar, pre svega za građane koji žive pored ovih reka i ovo je višestruk znaj“, kazao je Biševac.

Pre nekoliko godina završena je prva faza regulacije reke Raške kroz Novi Pazar, te je današnji sastanak nastavak ove saradnje između grada Novog Pazara i Javnog vodoprivrednog preduzeca Srbijavode.

„Gradimo oko 2500 metara na Raški, 1000 metara Jošanice i oko 3500 kilometara Trnavica. U decembru ćemo raspisati javni poziv za ove radove, a da se tenderska dokumentacija završi do marta meseca, dovedemo izvođače i da za tri godine završimo ove radove koji su predviđeni u Novom Pazaru“, kazao je direktor tog javnog preduzeća Goran Puzović.

Novi Pazar će u narednom periodu nastaviti da ulaže u očuvanju životne sredine, a prema rečima predstavnika Srbijevoda, Novi Pazar je jedan od bezbednijih gradova u Srbiji za život.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This