Skupština o budžetu za 2023. godinu, planovima javnih preduzeća i direktorima

Skupština o budžetu za 2023. godinu, planovima javnih preduzeća i direktorima

Skupština Novog Pazara raspravljaće danas o trećem rebalansu budžeta za ovu i budžetu za 2023. godinu, planovima rada javnih preduzeća i kadrovskim rešenjima u pojedinim preduzećima i ustanovama.

Poslednjom izmenom ovogodišnjeg budžeta predviđeni su prihodi nešto manji od 3,4 milijarde dinara, uz plan da se 2022. završi minusom (deficitom) od 109 miliona dinara koji će, uz dug od 141 milion dinara, biti pokriven kreditom od 180 miliona dinara i prenetim sredstvima iz prethodne godine.

Budžet Novog Pazara za sledeću godinu projektovan je na 3.649.100.000 dinara, uz planirani suficit od 100 miliona dinara koji će se iskoristiti za otplatu glavnice duga kod domaćih banaka.

Na sednici lokalnog parlamenta biće potvrđen mandat Semriji Smailović iz Stranke pravde i pomirenja, nakon što je Edin Đerlek podneo ostavku zbog izbora za ministra u Vladi Srbije.

Odbornici će razmatrati i planove i programe rada javnih preduzeća i Predškolske ustanove “Mladost” za sledeću godinu, kao i odluke o dodeli novih jednogodišnjih mandata vršiocima dužnosti direktora “Gradske čistoće” i Zavoda za urbanizam Arminu Mehoviću i Seadu Mušoviću.

Mehović je na čelu “Gradske čistoće” od oktobra 2020. godine, a Mušović Zavoda za urbanizam od decembra prošle godine, iako je Zakonom o javnim preduzećima predviđeno da mandati vršilaca dužnosti direktora mogu trajati maksimum godinu dana.

Na dnevnom redu je i odluke o dodeli novog mandata direktoru Turističke organizacije Dejanu Belojici, kao i o raspisivanju konkursa za izbor direktora JKP “Vodovod i kanalizacija”.

CATEGORIES
Share This