Šehović: U Tutinu do sada popisana 31.000 građana

Šehović: U Tutinu do sada popisana 31.000 građana

U Tutinu do sada je popisano oko 31.000 građana što je, prema rečima predsednika popisne komisjije Adnana Šehovića, zadovoljavajuće, ali se očekuje da do kraja oktobra bude blizu 36. 000 popisanog stanovništva, dodaje on. 

Popis na teritoriji opštine Tutin za sada teče bez problema, iako je na početku bilo neodgovornosti od strane popisivača, izjavio je za portal A1 predsednik popisne komisije te opštine Adnan Šehović.

„Na početku popisa imali smo malih problema od strane popisivača, te je nakon održanih sastanka sa njima, situacija na terenu znatno bolja“, kaže Šehović.

On ističe, da je u početku bilo manjih problema i od strane građana Tutina, što je donekle otežavalo proces  popisivanja, ali se vremenom ta situacija poboljšala.

U Srbiji je do sada popisano više od 85 odsto stanovnika, a u Zavodu za statistiku očekuju da će popis biti završen do 31. oktobra, ali ostavljaju mogućnost da se taj rok produži.

Popis stanovništva traje još tri dana, a svi prikupljeni podaci koristiće se isključivo u statističke svrhe Republičkog zavoda za statistiku, koji ih ne može ustupiti drugim fizičkim i pravnim licima.

Zakon o popisu obavezuje građane da se popišu. Oni koji odbiju mogu da očekuju kaznu od 20 hiljada do 50 hiljada dinara.

A.K.

 

CATEGORIES
Share This