Sandžak protiv nasilja: “SITUACIJA JE SVE GORA I GORA” (VIDEO)

Sandžak protiv nasilja: “SITUACIJA JE SVE GORA I GORA” (VIDEO)

Građani Novog Pazara danas su se pridružili zahtevima protesta „Sandžak protiv nasilja“ održanom na gradskom trgu, izražavajući svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem u gradu.

Protest je organizovala “Inicijativa slobodnih građana” ispred koje smatraju da je “državna vlast doprinela stvaranju atmosfere porasta nasilja”, posebno, kako kažu, kroz podršku medijima koji promovišu nemoral, nasilje i nepoštovanje novinarskog kodeksa.

Ovaj protest je drugi po redu pod sloganom „Sandžak protiv nasilja“, a organizatori ističu da se atmosfera nije promenila, što dovodi do toga da građani Sandžaka imaju sledeće zahteve:

“S obrzirom da je ovo drugi po redu protest „Sandžak protiv nasilja“ i da se ambijent nije promenio, podsećamo da građani Sandžaka takođe traže: Reviziju sudskih procesa Skarep, Mavirić i Bakan; Najtežu kaznu za svirepog ubicu mladića Ervina Ćelahmetovića iz Priboja; Otkaz i kazne svim policijcima koji nisu sprečili ubistvo i bekstvo ubice a posebno onim koji su mu pomogli da pobegne; Javno saopštenje ministra policije u kojem će obrazložiti šta se desilo sa policajcima koji su prošle godine u Priboju pozivali pesmama na novi genocid nad Bošnjacima; Pooštravanje kazni za svaku vrstu ratnohuškačke retorike i poruka koje šire međunacionalnu i međuversku mržnju i netoleranciju; Stvaranje ambijenta u Sandžaku koji će obezbediti sigurnost, bezbednost i dobrobit svih građana, promovisati razvoj zajednice i omogućiti svima da žive u harmoniji i prosperitetu”, ističu organizatori protesta.

Apel je usmeren na obezbeđivanje mirnog i sigurnog okruženja za sve građane. Nadležne institucije su pozvane da preduzmu adekvatne korake u identifikaciji, praćenju i suzbijanju širenja nasilnih ili pretećih vidova ponašanja kako na ulicama, tako i na društvenim mrežama.

Organizatori ohrabruju sve građane da budu svesni uticaja koje imaju kao sastavni deo društva, a onda i na društvenim mrežama i da se odupru negativnom tonu i širenju netolerancije.

CATEGORIES
Share This