Ružić: Poslaćemo inspekciju na DUNP

Ružić: Poslaćemo inspekciju na DUNP

Ministar prosvete i tehnoloskog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će inspekcija izvršiti nadzor na DUNP u vezi otpuštanja tri profesora. On je dodao da profesor koji ispunjava uslove za penziju može biit rektor do kraja isteka mandata.

“Inspekcija će svakako izvršiti nadzor u pogledu ovih tvrdnji vezano za otpuštanje tri profesora. Inače su oni pokrenuli radno-pravne sporove ali to nas ne abolira od potrebe da izvršimo inspekcijske nadzor, da li je to bio motiv ili ne ja zaista ne znam ali znate i sami da smo upravo u ovom domu usvojili to mišljenje da nastavnik u zvanju redovnog profesora koji ispunjava uslove za penziju može da obavlja svoju dužnost samo do isteka mandatnog perioda bez obzira što je zakon koji ste ovdje izglasali ukazao na ovo ograničenje tako da od 1. oktobra za Državnom univerzitetu će na dužnost stupiti novi rektor”, rekao je Ružić.

Inače, profesori Škrijelj, Mulić i profesorica Vukanić, kako tvrde, su otpušteni samo zato što su obavijestili ministarstvo da bivši rektor ne ispunjava uslove da se kandiduje na tu poziciju.

 

 

RUBRIKE
Podeli