Rezultati male mature 27. juna na internetu, moguće elektronske žalbe

Rezultati male mature 27. juna na internetu, moguće elektronske žalbe

Preliminarni rezultati završnog ispita za osnovce biće objavljeni na portalu www.mojasrednjaskola.gov.rs na kome će biti moguće i podnošenje žalbi, kao i obavljanje svih aktivnosti u pravcu završetka osnovne i upisa u srednju školu, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

U saopštenju se navodi da će na toj adresi preliminarni rezultati završnog ispita biti objavljeni 27. juna od 10.00 časova.

“Prvi put ove godine će roditelji moći da podnesu i žalbe elektronskim putem na istoj platformi, a uvid u konačne rezultate će imati 2. jula od 8.00 časova. Po ugledu na prethodnu školsku godinu, distribucija testova se vrši u saradnji sa Poštom Srbije i MUP-om, a testovi se nakon završetka skeniraju na 11 punktova i digitalno šalju u sistem na pregledanje”, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, softver, koji je prošle godine napravljen specifično za ovu namenu, ove godine je “značajno unapredjen u skladu sa iskustvima nastavnika koji su vršili pregledanje”.

“Pitanja zatvorenog tipa se pregledaju automatski, a pitanja otvorenog tipa softver šalje ovlašćenim nastavnicima da pregledaju putem računara. Nastavnici ne znaju čiji test pregledaju, a svako otvoreno pitanje se šalje na pregled kod dva nastavnika kako bi se obezbedila nepristrasnost i izbegle se eventualne greške”, piše u saopštenju.

Malu maturu u Novom Pazaru pohađalo je preko 1.600 osmaka, a mesta u državnim srednjim školama ima za 1.542 učenika.

RUBRIKE
Podeli