Rekorderi iz Sjenice, svi izašli na referendum

Rekorderi iz Sjenice, svi izašli na referendum

Biračko mesto 60 u Sjenici verovatno je jedino ili među retkima u Srbiji na kojem je, ukoliko je verovati zapisniku, svako od 771 upisanog birača glasao na referendumu za promenu Ustava Srbije u oblasti pravosuđa, saznaje radio Sto plus.

Prema podacima unetim u zapisnik o radu glasačkog odbora, potpisanog od strane svih 12 članova, od 771 glasačkog listića 750 su bili važeći. Od toga, na 746 je bila zaokružena opcija “da”, dok su četiri birača bila protiv izmena Ustava.

Inače, ovo glasačko mesto je bilo jedno od osam smeštenih u Osnovnoj školi “12. decembar”, a na njemu su glasali meštani ulica Blagoja Stošića, Maksima Gorkog, Milorada Jovanovića i Pešterska.

Sjenica je jedna od opština u kojoj je, sa 58 odsto, zabeležena najveća izlaznost na proteklom referendumu, a 94 odsto izašlih glasača podržalo je predložene izmene Ustava.

Među mestima na teritoriji Sjenice sa visokom stopom izlasnosti su Gradac (96%), Rasno i Donje Goračiće (po 95%), Dragojloviće (94%), Brnjica (91%) i Vrbnica (87%).

Značajna izlaznost bila je i u Karajukića Bunarima, mestu gde je izmerena najniža temperatura u Srbiji, gde se na glasačkom mestu pojavilo 147 od 247 upisanih glasača (59%). Od toga je njih 146 glasalo za izmene Ustava.

U Dugoj Poljani je glasalo 408 od 607 birača (67%), a 400 ih je podržalo promene najznačajnijeg pravnog dokumenta u Srbiji.

Najmanje zainteresovani za referendum bili su žitelji Gornje Vape jer je samo njih četvoro od 136 upisanih u birački spisak glasalo.

Foto: Radio Sto plus

RUBRIKE
Podeli