Rekonstrukcija stare dvorane do kraja godine

Rekonstrukcija stare dvorane do kraja godine

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da očekuje da će do kraja godine biti urađena kompletna rekonstrukcija stare sportske dvorane u tom gradu, koju će finansirati turska Douš grupa.

“Ovo je prvi rezultat prošlogodišnje posete predsednika Turske Redžepa Taipa Erdoana. Stigla je kompletna ekipa Douš grupe za izradu projekta i finansiraće rekonstrukciju stare sportske hale, a naš grad će biti bogatiji za još jedan sportski objekat”, rekao je Biševac.

On je obišao staru dvoranu sa predstavnicima Douš grupe i pazarskim košarkašem Mirsadom Jahovićem, koji je najveći deo karijere proveo u Turskoj.

“Spadamo u red gradova s najboljom sportskom infrastrukturom, ali naši sportisti svojim rezultatima to zaslužuju. Ovoj hali obradovaće se svi klubovi koji se takmiče u dvorani, a posebno košarkaški”, ocenio je Biševac.

“Planirano je da Novi Pazar bude regionalni košarkaški centar, koji će voditi naš legendarni Mirsad Jahović. Slede lepi dani za naš sport, pre svega za košarku”, dodao je on.

Biševac je naveo da će dvoranu moći da koriste i učenici Osnovne škole Vuk Karadžić.

“To je škola sa najviše učenika u Srbiji, ima ih oko 2.000. Renovirana sportska sala biće i njima na raspolaganju”, kazao je Biševac.

 

Izvor: RTV

CATEGORIES
Share This