PU: Uhapšen policijski službenik u Novom Pazaru

PU: Uhapšen policijski službenik u Novom Pazaru

Novopazarska policija uhapsila je policijskog službenika I. M. (36) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje, kao i E. B. (34) iz Novog Pazara, osumnjičenog za krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, saopštila je Policijska uprava Novi Pazar.

I. M. i tridesetšestogodišnji muškarac za kojim policija intenzivno traga sumnjiče se da su 31. oktobra u jednom ugostiteljskom objektu u Novom Pazaru više puta udarili E. B., a potom je snimak postavljen na društvene mreže.

“Ovaj događaj nije prijavljen policiji, ali je novopazarska policija po saznanju da on postoji, preduzela sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i obavila razgovor sa I. M. i E. B. koji su tvrdili da su se dogovorili da ovu tuču insceniraju i to objave na društvenim mrežama”, stoji u saopštenju.

E. B. se sumnjiči da je, pre ovog događaja, na nacionalnoj osnovi vređao osobe koje su gledale njegov snimak na jednoj društvenoj mreži.

Inače, policija je protiv tridesetšestogodišnjeg I. M. početkom oktobra, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo prevara, pa je on privremeno udaljen iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru, I. M. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

E. B. je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Posebnog javnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

CATEGORIES
Share This