PU: Devetoro vozilo brzinom većom od 210 km/h

PU: Devetoro vozilo brzinom većom od 210 km/h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u petodnevnoj akciji pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju, a u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja na putevima, kontrolisali su ukupno 53.621 vozilo i otkrili 25.878 prekršaja, saopštio je MUP.

Gotovo polovina otkrivenih prekršaja bili su prekršaji prekoračenja brzine, ukupno 12.535. Kada je reč o ovom prekršaju, presretači su zaustavili devet vozača, uglavnom stranih državljana, koji su upravljali vozilom brzinom većom od 210 kilometara na sat.

U nedelju, 31. jula 2022. godine oko 00.25 časova, iz saobraćaja je isključen naš dvadesetjednogodišnji državljanin koji se na auto-putu Beograd – Šid, kod Surčina, kretao „pasatom“ brzinom od čak 252,3 kilometara na čas, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,76 promila alkohola u organizmu. Pored toga, sa probnom vozačkom dozvolom upravljao je u vreme kada to nije dozvoljeno zakonom i snaga motora vozila veća je od 80 kW.

Pored pomenutih prekršaja, tokom akcije, od 29. jula do 2. avgusta, sankcionisano je 5.755 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 100 vozača zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu, kao i 1.421 vozač koji je nepropisno koristio mobilni telefon za vreme vožnje.

S obzirom da predstoji period muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo velikog broja posetilaca, Uprava saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole i u nastavku letnje sezone.

Izvor: Nova S

RUBRIKE
Podeli