Prvi put u istoriji – Novopazarac na Oksfordu!

Prvi put u istoriji – Novopazarac na Oksfordu!

Suma od 70.000 evra potrebna za studije molekularne i ćelijske biohemije na Oksford univerzitetu mladom Novopazarcu Omeru Mihoviću prikupljena je do sinoć, saznaje portal A1.

Omer je za portal Free media izrazio zahvalnost svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj iznos prikupi.

“Osećam se neverovatno, ovo je zaista bio veliki projekat, ne samo za mene, već i za celu našu zajednicu. Skupili smo novac potreban za moje studije, a sada je na meni da predstavim svoj narod u najboljem mogućem svetlu na Oksfordu od oktobra”, rekao je on.

On se zahvalio svim pojedincima, privrednicima, javnim ustanovama, kompanijama i javnim ličnostima koji su mu pomogli u ostavrenju sna.

“Dobio sam podršku iz svih gradova Srbije, svakodnevno su mi uplaćivali iznose koliko je ko mogao. Bio sam pozitivno iznenađen kada sam video da i neke javne  ličnosti, poput Nikole Rokvića i drugih, uplaćuju novac i pozivaju ljude da mi pomognu da prikupim potrebnu sumu”, istakao je Omer.

Podsećamo, za upis na Oksford, budući brucoš se pripremao više od dve godine, a uspeh nakon što je primljen na svetski poznatu instituciju visokog obrazovanja postavlja Omera na visoko postolje i predstavlja ponos ne samo za njega, već i za celu zajednicu, zemlju.

“Ja se nalazim na jednom od najboljih univerziteta na svetu. Samim tim, veliki kapital koji može da se stekne, ne samo za mene, već i za grad predstavlja nemerljivo veliku šansu. Dokle god idem po planu ću, najverovatnije, da uspem. Na meni je bilo da se trudim, a na Bogu je bilo da da”, rekao je tada za A1 Mihović u nadi da će ostvariti svoj san, što se na kraju i desilo.

(A1/Free Media)

 

CATEGORIES
Share This