Prvi podkast koji ohrabruje žene u Sandžaku počeo sa emitovanjem

Prvi podkast koji ohrabruje žene u Sandžaku počeo sa emitovanjem

Nakon objavljene prve epizode podkasta Mahala na zvaničnom Jutjub kanalu portala A1 sa intrigantnom temom pod nazivom “Kada žena treba da se uda“ u ogromnom delu javnosti u ovom regionu pojavilo se veliko interesovanje. Pretpostavićete zašto – u ovim krajevima se o tabu temama zbog specifičnih okolnosti vekovima – ćuti.

Sa gostima različitih interesovanja i zanimanja koje na kraju veže potreba da doprinesu društvenoj promeni, pričaće Alma Kardović Radetinac i Mejrema Nicević Nokić, voditeljke ovog programa koji je nastao u želji da osvesti žene na različitim nivoima.

U ovom podkastu krojenom po merama lokalnih priča mladih devojaka, žena, supruga, majki i svih onih koje su se osmelile da budu to što isključivo one žele, okupljamo hrabre, motivisane, odvažne i borbene žene iz zajednice koje veruju da je promena moguća ukoliko zajedno i jednoglasno stremimo ka tome; žene kojima treba podrška i oslonac da bi izašle iz okova koji im se svakodnevno nameću protiv njihove volje čineći ih nezadovoljnim – zajedno sa našim saveznicima, muškarcima, koji žele da razbiju stigmu koja godinama prati društveni položaj žena specifičan za ovo područje.

Ovim podkastom želimo da pokažemo javnosti, u ime svih žena koje su prošle kroz mnoge životne periode suočavajući se sa onim što im je, u tom trenutku najmanje trebalo – predrasudama i osudama, marginalizovanju i odbacivanju, da MI TO MOŽEMO ukoliko ujedinimo glas i kažemo NE svemu onome što istinski ne želimo, ma koliko to pojedinci očekivali od nas.

Pokazaćemo vam kako, sa druge strane, kroz refleksiju priča žena iz naše zajednice izgleda ŽIVOT kada se OSLOBODIMO TABUA.

Mi želimo biti srećne. Mi zaslužujemo biti srećne. U svojoj koži. Bez obzira na razlike koje nas, suštinski, povezuju.

“Reach“ na društvenim mrežama oslikava interesovanje, kako ženske, tako i muške populacije, a za samo 24 sata, naš zvanični Instagram nalog posetilo je preko deset hiljada ljudi.

Epizode strimovane na Jutjub kanalu broje ogromno interesovanje, kao i utisci ljudi iz okoline koji svakodnevno dele svoj doživljaj pokretanja ovog podkasta sa nama.

U nastavku snimanja trudićemo se da osluškujemo probleme zajednice i pratimo potrebe svih koji nas prate.

CATEGORIES
Share This