PROTEST ZA NAROD PALESTINE Najveći skup ikada organizovan u Novom Pazaru (VIDEO)

PROTEST ZA NAROD PALESTINE Najveći skup ikada organizovan u Novom Pazaru (VIDEO)

Na večerašnjem protestu podrške palestinskom narodu održanom u Novom Pazaru okupio se ogroman broj ljudi koji su svojim prisustvom došli da izraze solidarnost noseći transparente i poručujući poruke mira.

Na skupu pod sloganom “Za mir, za slobodu, za Palestinu” organizovanom od strane udruženja En Nisa obratio se veliki broj govornika, nakon čega su se građani Novog Pazara uputili u protestnu šetnju centralnim ulicama grada. Procenjuje se da je bilo nekoliko desetina hiljada ljudi.

Šetnja je pošla sa trga Gazi Isa-bega Isakovića prema parku i ulici Gradskoj, gde su skrenuli na ulicu 1. Maja.

Iz ulice 1. Maja išlo se ka smeru centralne gradske ulice Stevana Nemanje, prolazeći pored Arap džamije, opštine, a na prvoj raskrsnici okupljeni su se dalje uputili na ulicu AVNOJ-a.

Iz ulice AVNOJ-a prisutni su se kretali u pravcu ulice 28. novembra, a onda levo ka ulici Šabana Koče do druge raskrsnice u pravcu ka Melajskoj džamiji.

Od te tačke usmeravanje je išlo ka gradskoj Policijskoj upravi, gde su se zatim okupljeni vratili na početku tačku – gde se protestna šetnja i završila.

”Ovde smo da bismo ispoštovali svoju moralnu odgovornost zbog poginulih civila u Palestini. Ovo je jedini način da pokažemo svoju empatiju i želimo da ovim činom pošaljemo poruku mira”, rekla je jedna od učesnica skupa.

Podsetimo, ovo je drugi skup podrške Palestini koji se održao u Novom Pazaru. Prvi protest održao se 14. oktobra, a osim u Novom Pazaru, protest se održao u Tutinu, Sjenici, Beogradu i Novom Sadu.

Kako prenosi palestinsko Ministarstvo zdravlja, do sada je od 7. oktobra, kada su počeli brutalni napadi Izraela na Gazu, ubijeno preko 9.000 ljudi, od kojih je preko 3.700 dece i preko 2.500 žena.

Portal A1 emitovao je prenos uživo sa ovog protesta koji možete pronaći na našoj zvaničnoj Fejsbuk i Jutjub stranici.

CATEGORIES
Share This