NOVI PAZAR Skup podrške za Palestinu (UŽIVO)

NOVI PAZAR Skup podrške za Palestinu (UŽIVO)

Protest u Novom Pazaru organizovan od strane neformalne grupe počeo je danas u 16 časova. Građani okupljeni na novopazarskom trgu došli su kako bi izrazili solidarnost sa palestinskim narodom nakon poslednjih brutalnih napada na Gazu koji su počeli 7. oktobra. 

Učesnici mirnog skupa izražavaju podršku Palestini  držeći palestinske zastave uz parole „Slobodna Palestina“, “Sandžak je uz Palestinu”.

Poziv na skup na društvenim mrežama kružio je od četvrtka, a u kome organizatori navode da izlaze kako bi na civilizovan način iskazali nezadovoljstvo povodom dešavanja u Palestini, u cilju slanja poruke svetu da stoje uz palestinski narod.

Podsetimo, Izraelska vojska je juče izdala naredbu stotinama hiljada civila koji žive u Gazi da se evakuišu iz svojih domova pred moguću kopnenu ofanzivu Izraela.

UN situaciju u Gazi opisuju i kao „užasnu“, upozoravajući da 50.000 trudnica nema pristup čistoj vodi. Izrael je upozorio da se blokada struje, vode i robe neće završiti dok njihovi taoci ne budu pušteni.

U napadima Hamasa do sada je ubijeno više od 1.300 ljudi u Izraelu. Takav broj žrtava nije zabeležen decenijama u toj zemlji.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je broj stradalih u Gazi, usled intenzivnih raketnih napada Izraela, porastao preko 1600, od kojih su više od 500 deca, a 400 žene.

Naš uživo prenos možete pratiti na našim zvaničnim nalozima na Jutjubu i Fejsbuku.

CATEGORIES
Share This