Proglašena lista “SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin“ za lokalne izbore u Novom Pazaru

Proglašena lista “SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin“ za lokalne izbore u Novom Pazaru

SDA Sandžaka predala je svoju izbornu listu za izbor odbornika u Gradu Novom Pazaru na kojoj je 47 kandidata. Gradska izborna komisija je na svojoj jučerašnjoj sednici proglasila ovu izbornu listu.

U ime kandidata na listi izjavu je dala dr Hanadi Hajdinović.

“Predali smo listu SDA Sandžaka i izlazimo samostalno na izbore 17. decembra. Našu listu čine obrazovani i kompetentni ljudi, hrabri, pošteni i nepokolebljivi Naši kandidati su predani principima transparentnosti, odgovornosti i pravde. Pokazujemo da su nam interesi i naroda na prvom mjestu, a ne hijerarhija i političke pozicije. Naš narod guše brojni problemi koji zahtevaju odlučnost, hrabrost i liderstvo.

SDA Sandžaka je danas odlučnija nego ikada pre, i ovim putem pozivamo sve patriote da nam se pridruže, jer ujedinjeni, možemo pobediti nepravdu i koruptivni sistem. Naš cilj je izgraditi društvo koje poštuje jednaka prava svih građana.

Novi Pazar je centar Sandžaka i treba biti osovina razvoja ostalih opština u Sandžaku. U vrhu prioriteta našeg programa je moralna obnova društva, sigurnost, borba sa korupcijom, mladi, ekonomija, putna infrastruktura, rešavanje komunalnih pitanja koja guše privrednike i građane ovog grada. Imamo konkretan i primenjiv program koji nudi rešenja za ključne probleme.

Ovo su izbori koji će odlučiti da li idemo putem razvoja i očuvanja pravih vrednosti ili ostajemo u raljama političkih i ličnih interesa koje su nam nametnuli sateliti velikosrpske politike u Sandžaku“, rekla je Hajdinović.

SDA Sandžaka predala je juče Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) listu kandidata za učešće na vanrednim parlamentarnim izborima koji su zakazani za 17. decembar.

Na listi se nalaze 22 kandidata iz gradova Sandžaka.

Narodna poslanica Selma Kučević, koja je i prva na listi kandidata SDA Sandžaka rekla je da su kandidati na listi autentični predstavnici bošnjačkog naroda, ali i svih ostalih građana Sandžaka.

“Decentralizovana i regionalizovana, pravna država Srbija po uzoru na mnoge evropske države sa posebnim akcentom na ravnomjeran regionalni razvoj. Očuvanje individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka, Bošnjaci su narod, i to ranije stečeno pravo nam više ne može biti uskraćivano.

Dijaspora je naš važan potencijal, koji trebamo institucionalno povezati i vrata domovine otvoriti za investicije i povratak“, rekla je Kučević.

Prethodno je, na prošloj konferenciji za novinare, predsednik SDA Sandžaka, Sulejman Ugljanin, rekao da je jedino Stranka demokratske akcije Sandžaka ostala pri tome da “svi zajedno izađemo na jednu izbornu listu ili da unapred sklopimo post-izbornu koaliciju u vezi formiranja jednog bošnjačkog ili sandžačkog poslaničkog kluba u Skupštini Republike Srbije“.

On je tada dodao da “svi oni koji izlaze sa ovim režimom u više kolona ili sami pokušavaju da spasu bošnjački narod“, samo, kako kaže, nanose štetu i cepaju bošnjačko nacionalno tijelo “direktno nanoseći štetu bošnjačkom narodu“.

CATEGORIES
Share This