Profesorica iz Novog Pazara polomila ruku braneći se od pasa lutalica (video)

Profesorica iz Novog Pazara polomila ruku braneći se od pasa lutalica (video)

Profesorica biologije Amela Đerlek iz Novog Pazara napadnuta je od strane pasa lutalica i tom prilikom polomila ruku. Ona je za A1 istakla da u trenutku  kada je pala, pomislisla da neće preživeti.

Novopazraka Amela  Đerlek krenula je na posao putem kojim ide svaki dan, kroz Rekreacioni centar. Odjednom su je, kako kaže napali psi.

“ Ona bi me zadavila tamo, mnogo ih je bilo, preko deset. Počeli su da laju oko mene. Branila sam se torobom. Međutim ja se borim sa jednim napred, iza mene su druga. Odjednom sam pala, ne znam kako sam se našla na tlu. Da li je bio ivičnjak ili sam pala od straha, ne znam. Vrisnula sam i otišli su.“ kaže Alma za A1.

Ona dodaje da se nije vraćala kući, već je otišla na posao.

“ Kolege su odmah primetile da nije nešto u redu sa mojom rukom. Otišla sam na hitnu, zatim na Hirurško odeljenje i lekari su konstatovali da sam polomila ruku.“ , ističe profesorica Alma.

Da podsetimo da ovo nije prvi slučaj. Dvadesetjednogodišnju trudnicu u devetom mesecu trudnoće S.L. napao je čopor pasa i tom prilikom zadobiila je dva ujeda. Incident se desio danas u krugu Opšte bolnice u Novom Pazaru. Iz ove ustanove  tada su istakli  za A1, da su više puta apelovali na nadležne iz JKP “ Gradska čistoća“ da reše ovaj problem. Naglašavaju da ovo nije prvi napad u krugu Opšte bolnice, gde se psi u čoporima mogu često videti. Pokušali smo  tada da dobijemo odgovor i od predstavnika JKP “ Gradska čistoća“ , ali nisu odgovarali na naše pozive.

Inače,  još 2019. godine, tadašnji ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić potpisao je  ugovore sa 63 gradonačelnika i predsjednika opština koji će omogućiti realizaciju 77 projekata u tim lokalnim samoupravama, vrednim skoro pola milijarde dinara. Među tih 77 projekata je bila planirana i  izgradnja prihvatilišta za pse i mačke lutalica u Novom Pazaru.

„Grad Novi Pazar je obezbedio lokaciju za izgradnju prihvatilišta za pse i mačke. Pripremljena je projektna dokumentacija za prihvatilište kojim su predviđene upravna zgrada sa ambulantom i stacionarom i dve štanare. Ukupna neto površina svih objekata je 396,33 m2 a ukupna bruto površina je 465,45 m2. Realizacija ovog projekta doprineće se značajnom smanjenju broja pasa i mačaka lutalica na teritoriji Grada Novog Pazara, čime će smanjiti i broj oštećenih građana, povećati sigurnost na javnim mestima“, istakao je tada načelnik Divanefendić.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu dodelilo je Novom Pazaru sredstva u iznosu od 9,5 miliona dinara za sufinansiranje izgradnje prihvatilišta za pse imačke lutalice. Ugovor je u ime Grada Novog Pazara potpisao načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić.

Enes Radetinac

 

 

 

CATEGORIES
Share This