Princeza Dajana je u posebnim prilikama nosila dva sata na ruci. Znate li zašto?

Princeza Dajana je u posebnim prilikama nosila dva sata na ruci. Znate li zašto?

Princeza Dajana

Foto: Profimedia

Princeza Dajana oduvek je imala savršen osećaj za modu. Bila je poznata po toplini i ljubavi koju je delila sa narodom. Ona je odbila da u javnosti nosi rukavice, da bi bila bliža narodu i da bi im pokazala naklonost. Jednom prilikom, fotografi su je uslikali sa dva sata na ruci i to nije bila slučajnost. Dajana je na čudne načine iskazivala svoja osećanja prema ljudima koje je volela, pa je i ovaj gest bio namenjen nekome posebnom – prenosi Bright Side.

Prva slika na kojoj je primećen čudni detalj, uslikana je 1981. godine, odmah nakon što se Dajana verila sa princem Čarlsom. Fotograf je uhvatio momenat u kojem ona bodri svog verenika, koji je u tom trenutku igrao polo. Sve je izgledalo prilično obično, osim jednog malog i ekstravagantnog detalja: Dajana je imala dva sata na ruci.

To je bio znak da joj je stalo

Ispostavilo se da je zlatan sat sa tankom narukvicom pripadao Dajani, a da je drugi, tamniji pripadao Čarlsu. Dajana je jednom prilikom izjavila da nosi njegov sat kako bi mu odala počast i da bi mu donela sreću.

Ovaj gest podseća na staru tradiciju iz srednjeg veka

U srednjem veku postojala je tradicija, u kojoj su devojke pre borbe vezivale svoje maramice za pozadinu vitezovog šlema. Maramica je predstavljala amajliju, to je bio način da žene pruže podršku osobi koja ulazi u takmičenje.

To nije bio jedini put kada je Dajana pokazala svoju ljubav sentimentalnim gestom

Dajana je odbila da, na dan venčanja, nosi tijaru koju joj je kraljica pozajmila. Umesto toga, izabrala je da nosi tijaru koju su, dugi niz godina, na svojim venčanjima nosile žene iz njene porodice. Ovim gestom, Dajana je ispoštovala porodičnu tradiciju.

K.B.
(Telegraf)

RUBRIKE
Podeli