“Pričajmo o mentalnom zdravlju“ u Kancelariji za mlade Novi Pazar (VIDEO)

“Pričajmo o mentalnom zdravlju“ u Kancelariji za mlade Novi Pazar (VIDEO)

Danas je u prostorijama novopazarske Kancelarije za mlade održana radionica u saradnji sa Udruženjem psihologa Novi Pazar na temu “Pričajmo o mentalnom zdravlju“. Ova aktivnost okupila je veliki broj srednjoškolaca koji su imali priliku da čuju stručne savete i informacije od psihologa koji rade u ovom udruženju.

Razmena iskustava bila je važan deo ovog događaja, a prisutni nisu prezali od postavljaja pitanja koja ih zanimaju. Radionica je bila interaktivna i edukativna, pružajući mladima alate i resurse za očuvanje i unapređenje svog mentalnog zdravlja.

“Smatramo da je tema važnosti očuvanja mentalnog zdravlja jednako važna kao i fizičkog. Zadovoljstvo nam je što smo okupili ovaj broj mladih i nastavićemo da organizujemo slične radionice, jer je zainteresovanost mladih ogromna“, rekla je predstavnica Udruženja psihologa

Ova aktivnost predstavlja korak ka destigmatizaciji mentalnih problema i jačanju svesti o važnosti brige o vlastitom mentalnom zdravlju. Kako je i najavljeno, Kancelarija za mlade i Udruženje psihologa iz Novog Pazara nastaviće zajednički rad na promociji mentalnog zdravlja i podršci mladima u njihovim izazovima.

Portal A1 aktivno radi na kreiranju programa za informisanje i usmeravanje na zdrave stilove života, a prilog sa poslednje održanog okruglog stola možete pogledati ovde.

CATEGORIES
Share This