Nihat Biševac podneo ostavku, lokalni izbori u decembru

Nihat Biševac podneo ostavku, lokalni izbori u decembru

Prema zvaničnim informacijama, gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, danas je podneo ostavku na svoju funkciju. On je u obrazloženju naveo da je ovim potezom “omogućio da se lokalni izbori održe u istom danu kada i parlamentarni”.

U obrazloženju je naveo da je njegova želja “ušteda na budžetu i vremenu, kao i da smatra da je građanima Novog Pazara “nepotrebno da u roku od nekoliko meseci dva puta izlaze na birališta”.

”Svojom ostavkom omogućio sam da se lokalni izbori održe u decembru u istom danu kada i parlamentarni”, stoji u obrazloženju.

Nihat Biševac, član Sandžačke demokratske partije (SDP), za gradonačelnika Novog Pazara prvi put je izabran 2016. godine, a svoj drugi mandat započeo je u septembru 2020. godine.

U toku svoje karijere bio je profesor u Ekonomskoj trgovinskoj školi, direktor Sportskog saveza Novog Pazara i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje. Nakon okonačanja aktivne karijere u sportu, svojim zalaganjem za afirmaciju sporta kod mladih doprineo je popularizaciji pozitivnih vrednosti u društvu.

CATEGORIES
Share This