Prednosti online promocije: Društvene mreže i prodaja nekretnina

Prednosti online promocije: Društvene mreže i prodaja nekretnina

Kada su nekretnine u pitanju marketing igra jednu od najbitnijih uloga. Iako postoje proverene strategije koje utiču na bolju prezentaciju nekretnina, svakako da se i ove tendencije s vremenom menjaju. Kako su društvene mreže u ekspanziji, već nekoliko godina, marketing se većinski preselio na ove platforme. Glavni razlog za to svakako da jeste veliki broj korisnika. Velike kompanije su u samom početku prepoznale marketinški potencijal društvenih mreža, dok, su se manje kompanije postepeno priključivale. To je dovelo da danas postoje posebne strategije za društvene mreže i promociju sadržaja na njima.

Industrija izgradnje i prodaje nekretnina dobila je novo oružije kada je marketing u pitanju. Društvene mreže su postale suštinski element za promociju nekretnina, koje vode ka boljoj interakciji sa ciljnom grupom, a sve u cilju stvaranja brenda koji će trajati godinama.

Suptilna napomena i podizanje svesti

Građevinske kompanije imaju za cilj da stave nadolazeće projekte i projekte u izgradnji u prvi plan. Stoga, društvene mreže upravo i jesu najjače oružije kada je privlačeje pažnje u pitanju. Za građevinske kompanije to je jednostavan i efikasan način da preglede pretvaraju u prodaju. Ne samo da tako dolaze do velikog broja potencijalnih kupaca, već, društvene mreže im služe i kao alarm da napomenu stare kupce sa kojima su imali prilike da sarađuju da su novi projekti u toku i da sigurno postoji ponuda koja će odgovarati njihovim zahtevima.

Bolja komunikacija sa ciljnom grupom

Iako online oglasi mogu da budu jako efikasan način da dođete do potencijalnih kupaca, strateški vođen nalog na društvenim mrežama može doći do neuporedivo većeg broja ljudi. Istina je da na društvenim mrežama ne možete očekivati uvid u svaki detalj nekretnine za koju ste zainteresovani, ali to ujedno i jeste pozadina celokupne strategije, jer je cilj da se sami, na licu mesta uverite u kvalitet gradnje, raspored prostorija i kvadraturu. U početku vam se može učiniti da su podaci koji se serviraju na društvenim mrežama izuzetno plitki, ali, nikada ne potcenjujte moć upotrebe društvenih mreža za promociju kompanije za prodaju i izgradnju nekretnina.

Nova ciljna grupa: Potencijalni kupci

Društvene mreže su izuzetno bitan alat koji vam služi da dođete do novih kupaca. Iako je “dobar glas” može biti izuzetno povoljan za izgradnju reputacije jedne građevinske kompanije, ali to ne daje nikakav uvid potencijanim kupcima. Stoga, društvene mreže koriste strategiju baziranu na ključnim rečima gde vaši potencijalni kupci mogu da dođu do vas kroz bitne hashtag-ove, kolaborativne Instagram objave ili u krajnjem slučaju, organskoj pretrazi. Činjenica je da je današnja realnost podeljena na dve, i da pored stvarne postoji još i virtualna realnost. Verovatnoća da će po potencijalni kupci pretražiti vaše društvene mreže nakon dobijene preporuke gotovo da je stoprocentna. Šta više, profili na društvenim mrežama su za mnoge i preduslov za poslovanje.

Potpuna isplativost

Organske društvene mreže su zasigurno najisplativiji način da promovišete svoje sadržaje u vezi sa, i to iz mnogo razloga. Polazna tačka jeste činjenica da su skoro sve društvene mreže besplatne, dok plaćene promocije mogu samo dati veći doprinos i učiniti da doprete do izuzetno velikog broja ljudi. Druga stavka za analizu jeste definisanje ciljne grupe. Aplikacije poput Instagrama vam omogućavaju da definišete svaki segment vaše ciljne grupe. Možda i najbolja stvar kod ovakvih objava jeste upravo i činjenica da objave ne iziskuju velike sume novca kako bi došle do što većeg broja ljudi.

Vaš virtuelni “dobar glas”

Sigurno da ste čuli za blogove, ali vam nikada nije bilo jasno čime se ti ljudi zapravo bave i kako oni mogu da doprinesu boljoj prodaji nekretnina. Naime, pisanje blogova vam omogućava da se povežete sa potencijanim kupcima na visočijem, ako ne čak i ličnom nivou. Kroz blog objave, možete da dobijete sve bitne savete u vezi sa kupovinom nekretnina, suptilan uvid u ono čime nekretnine raspolažu što može pomoći kupcima da na bolji način stvore sliku o nekretninu koju imaju na umu. Na osnovu statistika, jasno se da videti da stranice koje imaju optimizovane blog objave stiču veći broj pratilaca, ono što se u digitalnom svetu naziva “organski pratioci”. Preduslov za sticanje organskih pratilaca svakako da jeste poverenje, a “dobra virtualna preporuka” sigurno da i jeste jedan od načina da učvrstite vaše veza sa postojećim i budućim kupcima.

Uspostavljanje i prezentacija vašeg ličnog brenda

Prisustvo na društvenim mrežama jeste prvi korak pri uspostavljanju vašeg brenda. S obzirom na to da je tendencija promocije na društvenim mrežama sve intenzivnija, pored uspostavljanja same kompanije, neophodno je uspostaviti i vizuelni identitet po kojem će se vaša kompanija i prepoznavati. Metaforički rečeno, brending ili vizuelni identitet je nalik izlivanju temelja za zgradu. Sama namena ovog segmenta i prisustva na internet platformama jeste da podrži biznis i stvori sliku po kojoj će vaš klijenti prepoznavati. Brending pored toga što je sastavni dio identiteta firme, jeste i način na koji ćete biti prisutni na društvenim mrežama. U industriji nekretnina, gde je poverenje od suštinskog značaja, neophodno je da se izdvojite od konkurencije. Stoga, uspostavljanje vizuelnog identiteta i prepoznatljive estetike, u domenu nekretnina, nije luksuz, već potreba.

Društvene mreže su postale najjači i najefikasniji način za prezentaciju i prikazivanje nekretnina. Činjenica je da društvene mreže imaju veliki broj korisnika i da svaki pojedinačno predstavlja potencijalnog kupca. Nesumnjivo je da potencijalni kupci nekretnina proveravaju društvene mreže i vebsajtove građevinskih kompanija kako bi se uverili u ozbiljnost kao i u samo postojanje brenda. S druge strane, društvene mreže su odličan način za kompanije koje se bave nekretninama da prikažu rezultate svog rada na platformama koje posećuje veliki broj ljudi.

izvor: ModernStan Invest | plaćena reklama

CATEGORIES
Share This